FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Kielholtz en Pruymboom winnen DangerzoneKielholtz en Pruymboom winnen DangerzoneE-mailadres Afdrukken

Dangerzone zette zaterdag 23 mei in het Zonnehuis in Amsterdam, voor de pauze, in met een drietal prima damespartijen. 

Kielholtz en Pruymboom zijn jonge meiden die vanaf de eerste bel de wil om een knokpartij te winnen uitstralen en ook daadwerkelijk de kracht hebben hun partij te beslissen. Het zijn twee vechters die elk gala sieren.Respect voor hun tegenstanders. Dominique van Her had nu nog geen antwoord op de aanvallen van Pruymboom. En de trainer van Felicity Bijnaar had gehoopt dat zijn pupil meer tijd gegund was om in de C klasse te groeien.
De veertien jarige Sylvana Pruymboom (Golden Glory Helmond) ging in een partij van 5 X 1 minuut voor de UMC titel tot 52 kg tegen de dertien jarige Dominique van Her (Team Petres). Pruymboom verraste het massaal toegestroomd publiek met haar ‘indianen outfit’ en schoot bij de eerste bel als een pijl uit de boog, waarmee ze Van Her verraste. In de tweede ronde probeerde Van Her tevergeefs het tij te keren. Het publiek hanteerde de meegenomen toesters zeer uitbundig. De explosieve uitvallen van Pruymboom verminderden gaande weg de vierde ronde. In de vijfde ronde gaven de beide dames alles wat ze in huis hadden, maar de Golden Glory lady had duidelijk de overhand en daarmee recht op de UMC kampioensgordel.

 

Pruymboom, “Dit is beste partij die ik tot nu toe gevochten heb sinds ik bij Golden Glory ben. Ik wilde het rustig aandoen in de eerste ronde, maar dat is niet echt gelukt. Ik heb geprobeerd technisch goed te vechten en zo mijn puntjes te scoren. Het Indianen pakje heb ik laten maken, het is zo’n outfit als van Nieky Holzken heeft. En het heeft me inderdaad geïnspireerd.”De volgende dames partij ging tussen de negentien jarige Denise Kielholtz (Days Gym) en de even oude Felicity Bijnaar (Harvey Center). Het kon niet anders dan een ongelijke strijd worden omdat dit Bijnaars’ tweede C partij was, terwijl Kielholtz in die klasse al vier matches succesvol afgesloten had. Ook Kielholtz trok snel en scherp ten aanval. Bijnaar verdedigde zich dapper, maar kon in aanvallend opzicht geen vuist maken, waardoor de Almeerse duidelijk won.

Kielholtz, “Het kon beter, ik heb het gevoel dat ik meer kan, maar ik heb dat niet kunnen laten zien. Ik dacht in de eerste ronde dat ik haar wel aan kon, want mijn conditie was beter. Omdat ik nog een beetje last heb van een schouderblessure heb ik vooral met mijn benen gescoord.”
Bijnaar, “Ja, het ging niet zoals ik had gehoopt, ik had eigenlijk ‘onbeslist’ verwacht. Omdat ze zwaarder is dan ik ben, zou ik het van mijn snelheid moeten hebben. Korte acties met veel hoeken en lowkicks. Maar we gaan gewoon verder. Mijn droom is om een goede A klasse vechter te worden. Ik weet dat ik het kan want ik heb al een paar KO’s op mijn naam staan.”

De negentien jarige Lisanne van Molen (Days Gym) zou het moeilijk krijgen tegen de geroutineerde, 29 jarige Adriane Marksteiner (Golden Glory Helmond/Duitsland). Ze had zich in de overvolle kleedkamer met haar hoofd onder een handdoek afgesloten voor de buitenwereld. Trainer Mungro Day verwoordde haar stemming, “Haar tegenstander maakt niet zoveel uit, ze is hier niet gekomen om te verliezen.”


Marksteiner ging de gang op om de drukte van de overvolle Golden Glory kleedkamer ontvluchten. Marksteiner, “Ik ken haar (Van Molen) niet. Ik vecht al twee jaar in de B klasse en heb dertien van mijn vijftien partijen gewonnen, de anderen waren onbeslist. Het dameskickboksen is in Duitsland niet zo populair als in Nederland en ik hoop dan ook hier vaker te vechten.”


Het werd een goede knokpartij. Van Molen had een geduchte tegenstander aan Marksteiner, die te laat in de partij het initiatief nam, waardoor een ‘onbeslist’ een terechte uitslag was.


 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.