FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Kickbokster Kielholtz, winnares Queens toernooi.

Kickbokster Kielholtz, winnares Queens toernooi.

E-mailadres Afdrukken

“Ik heb het gevoel dat het beter kan,” verklaarde de negentien jarige Denise Kielholtz van Days Gym na afloop van het Girls Fight Only evenement, 15 februari j.l.. Toch, in het Queens toernooi, van Girls Fight Only waren dit haar eerste C-partijen sinds drie jaar van uitstel en blessures.

 

Na de eerste gewonnen partij tegen Sarah Debaieb had Kielholtz het gevoel dat ze het Queen toernooi kon winnen. “Al in de derde ronde van de finale tegen Jaleeza(Alfons) had ik het gevoel dat ik gewonnen had. Ze kwam niet door mijn dekking heen,” vond de uiteindelijke Queen van het toernooi nadat ze de vierde ronde overtuigend had gewonnen.

 

Als judoka had Denise Kielholtz lang geaarzeld over haar toekomst als kickbokster. In 2003 werd ze Nederlands judo kampioene tot 63 kg en haar carrière zag er veelbelovend uit. Haar trainer Theo Meijer had haar aangeraden naast het judo nog een andere sport te doen om haar conditie op peil te houden. Via een vriendin kwam ze in aanraking met kickboksen, bij Ropie Gym in Almere, waar haar talent direct opviel. “Het was een leuke meidengroep bij Ropie en van één keer per week trainen, werd het al snel drie keer per week,” herinnert ze zich. Kielholtz kwam in de ban van het kickboksen en al gauw dienden zich de eerste C-partijtjes aan, die gewonnen werden. Ze voelde zich onverslaanbaar.

 

De ommekeer kwam bij haar laatste C-partij, de vijfde, die ze kansloos verloor in de tweede ronde. “Ik schaamde me over het verlies. Ben ik wel geschikt voor het kickboksen?” vroeg Kielholtz zich af. Nu een paar jaartjes ouder geworden, zou ze zich zo’n verloren partij niet zo aantrekken. Maar ondertussen trok de judobond nog steeds aan haar en ze zei het kickboksen vaarwel tot ze een jaar geleden Dayon Mungra van Days Gym leerde kennen. Hij zette Kielholtz weer op het goede spoor en sindsdien traint ze om een Nederlandse kickbokstitel in de wacht te slepen. Het winnen van het Queens tournooi is een stap in de goede richting.

 

Waarschijnlijk vecht Denise Kielholtz zondag 4 april in Lelystad op het Pain and Glory gala.

 

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.