FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Sanne de Ruiter te sterk voor Sarah Debaieb

Sanne de Ruiter te sterk voor Sarah Debaieb

E-mailadres Afdrukken
Sanne de Ruiter (Team Pinas) verslaat Sarah Debaieb (Team Simson) na 5 rondes op het Beatdown gala in de Bijlmer Sportshal. “Ik heb gewoon mijn eigen ding gedaan”, zei de stralende De Ruiter na afloop in de kleedkamer. “Ik heb vooral het overzicht gehouden want ze moest wel komen”, verklaarde de winnares bescheiden. Minder terughoudend in zijn uitspraken was trainer Eric Pinas, “Het was een technisch leuke partij. We hebben alles laten zien wat we in huis hebben. Met de kwaliteiten die Sanne heeft had ze Sarah eruit moeten slaan, OK, dus!”

Al in de eerste ronde liet Debaieb zich verrassen door het sterke geclinch van De Ruiter die met haar knieen genoeg schade kon toe te brengen. Debaieb wist de hele partij geen raad met deze strategie. Erger, onder de druk van de meegekomen fans en onder het oog van haar voormalige trainer Ropie verviel de jonge vechter in haar oude stijl, het bij elkaar sprokkelen van puntjes. Weg waren de stootkracht en aggressiviteit, de nieuwe stijl die haar laatste twee partijen en haar overgang naar de B klasse hadden gekenmerkt.

Er heerste een gelaten sfeer in de kleedkamer van Team Simson. Trainer Rayen Simson kon achteraf niet begrijpen waarom zijn pupil niet naar haar hoek had geluisterd, er was naar zijn oordeel niet veel nodig geweest om De Ruiter effectief te bestrijden. In Debaieb's hoek zat op dat moment een nieuwe sportschool in wording. Rayen Simson, Team Simson en de Almeerse Fightmasters, Harold Deekman, Treffel Veerkamp en Vernon Strang bundelen vanaf heden hun krachten om een vechtsportschool op te zetten en gala's in Almere te organiseren.

Beide dames hadden begrepen dat het in de eerste en laatste ronde moest gebeuren en die rondes waren ook het aanzien waard. Beiden beschikten over voldoende conditie om de laatste ronde voluit te gaan. In de tussen liggende rondes was Debaieb niet instaat om het De Ruiter moeilijk te maken. De Ruiter had de partij in de vierde ronde kunnen beslissen, maar inplaats daarvan liet ze haar tegenstander zwemmen.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.