FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Haddaoui maakt het waar

Haddaoui maakt het waar

E-mailadres Afdrukken
Voor de B vechtsters Sanne de Ruiter (Team Pinas) en Anissa Haddaoui (Team Schreiber) stond er veel op het spel in de belangrijkste damespartij van de avond in Akersloot.
In tegenstelling tot Haddaoui had De Ruiter nog géén van haar B partijen gewonnen, terwijl Haddaoui in haar laatste partij had geschitterd tegen Satya Maes. Kon Haddaoui haar stijgende lijn doorzetten of kon De Ruiter eindelijk winnen?

Vóór de wedstrijd dacht Haddaoui van wel, “De winst is voor mij, natuurlijk.” Terwijl De Ruiter voorspelde, “Het word een leuke harde partij.” 

Het werd een goed gevecht, waarin De Ruiter er na de eerste ronde iets beter voor stond. Pas in de derde ronde werd het duidelijk dat de twee jaar jongere Haddaoui de overhand kreeg. De Ruiter zocht steeds meer steun tegen de touwen, wat haar fataal kon zijn geworden toen Haddaoui haar uit de ring wierp, op het glas van een jurylid. Gelukkig bleef het glas heel. Vanaf de vierde ronde klonk de stem van Irma Verhoeff overal bovenuit, “Slopen Anissa, je kunt haar nu slopen!” Dat gebeurde niet, maar De Ruiter had geen antwoord meer op de aanvallen van Haddaoui, die deze partij overtuigend won.

Winnares Anissa Haddaoui na afloop, “Ik heb vanavond waar gemaakt wat ik altijd gezegd heb, dat ik deze match zou winnen. Ze had vooral last van mijn linker hoek en mijn goede low kicks. Ze kwam zeker een paar keer goed door maar ik was de betere. Vanaf de derde ronde zag je dat ze wilde opgeven. Bob zei dat ik door moest gaan met die linker en moest opvolgen met de low kicks. Van dat slopen heb ik niets gehoord.”
 
Meer foto's, van de partij tussen Haddaoui en De Ruiter, klik hier 

De andere dames partijen na de pauze hadden de kwaliteit die we van de matchmaking van Irma Verhoeff en Ellen Bruins gewend zijn. In de nieuwelingen partij rekende Marieke Buchman (Bodyshape) af met Annemiek Heijne (Bearpaw Gym).

In de C klasse (3 X 2 min.) vochten Lotte Damen (Bearpaw Gym) en Melanie den IJsel (Rams Thai) tegen elkaar. Vooraf zei de 25 jarige Damen, “Ik weet niet of ik deze partij ga winnen. Je weet het nooit. Ik weet wel dat ik een bijstandsmoeder ben met een zoon van zes jaar en ik schilder en ik ga iedere keer weer mijn best doen.”  De 22 jarige luchthaven beveiliger Den IJsel wilde deze partij zo snel mogelijk beëindigen. In de tweede ronde maakte Damen met een serie stoten overtuigend een eind aan de partij.
 


Voor meer foto's van de damespartijen klik hier
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.