FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's M-1 Challenge, zaterdag, geslaagd voor Nederlanders

M-1 Challenge, zaterdag, geslaagd voor Nederlanders

E-mailadres Afdrukken
De M-1 Challenge verliep zaterdag gesmeerd. De zaal was goed gevuld, hoewel er maar twee Nederlanders in de ring stonden. De 16 jarige Geronimo de Groot en Nathan Schouten uitkomend voor Team World.

De Groot opende het M-1 evenement tegen Sasha Valentic en stapte als winnaar (unaniem) de ring uit. De Groot was niet helemaal tevreden over het gevecht, misschien had hij een tandje extra moeten bijzetten. De Groot komt uit een echte vechtfamilie, vader Lex de Groot is zijn trainer en heeft hem naar deze hoogte gebracht. De van oorsprong kickbokser wil langzaam overstappen naar MMA.

De Groot, “Ik moet mezelf op de grond kunnen verdedigen. Ik ben een kickbokser die niet gewend is om op de grond te vechten en dat grondgevecht wil ik langzaam ontwikkelen. Ondertussen kickboks ik verder en doe een partijtje MMA.”

De Groot is behalve een talent ook een jongeman met een zakelijk instinct. “Ik wil een zaak maken uit het vechten. Een huisje kopen, noem het maar op. Het komt erop neer dat ik voor mezelf kan zorgen door mijn liefde voor het vechten,” verklaart hij. De grote wens van het jonge talent is, Amerika.Schouten van Team World in groep D nam het op tegen Ismael Cetinkaya van Team Germany. Cetinkaya maaide op volle kracht naar Schouten in de hoop dat één treffer zijn werk zou doen. Schouten nam een aantal tikken, maar hij was simpel de betere vechter en sloeg de Duitser tweemaal aan. De scheidsrechter maakte al in de eerste ronde een eind aan het gemaai van Cetinkaya.

Schouten, “Hij (Cetinkaya) was heel zenuwachtig en daarom ging hij flink te keer. Ik bleef goed kijken en ik kreeg wel een aantal klappen, maar ik voelde dat hij te gespannen was om normaal te kunnen vechten. Bij de eerste stoot toen hij bijna ging, dacht ik, ik heb het in de hand. Maar op een gegeven moment kreeg ik een paar tetsen en toen dacht ik, jeetje wat gebeurd er. Even achteruit, even herstellen en er weer in.”

Diego Gonzales(Team World, groep D) won in zijn partij tegen Nordin Asrih (Team Germany) na een extra ronde. Maar Team Germany won de landen wedstrijd met 3-2 in de groep D, waarmee Team World uitgeschakeld is..

In groep A won Team UK met 5-0 van Team Spain. Team UK en Team France stonden gelijk, waardoor Team France met dezelfde cijfers moest winnen van het Japanse team om in de race voor een finale plaats te blijven. De Fransen verloren met 2-3 ondanks twee fraaie winstpartijen.

Low kicks, low kicks, low kicks, zal de Franse Light Heavy weight, Chistian M’pumbo gedacht hebben. Hij bestookte in de tweede ronde de Japanner Hideto Tatsumi onophoudelijk met low kicks. Tatsumi vond geen antwoord, zakte door zijn hoeven en was op de grond géén partij meer voor de Fransman. M’pumbo, “Mijn kracht ligt in het grondgevecht. In de eerste ronde vond ik de Japanner angstig, dus besloot ik me een beetje te amuseren. In de tweede ronde heb ik het tempo opgevoerd.”

In het middengewicht wist een ander Frans talent, Christophe Dafreville met een armklem te winnen van Yusuke Masuda. Het is opmerkelijk dat de Fransen toch goede MMA vechters hebben, ondanks het verbod in Frankrijk om MMA wedstrijden te organiseren. “Daarom kunnen we heel moeilijk MMA ontwikkelen in Frankrijk. We doen ons best en daarom ben ik trots op mijn vechters,” zegt de Franse coach.

Zondag komt Team Benelux in de ring tegen Team USA East dat ongeslagen groep C aanvoert. Benelux staat onderaan, maar zal voor het eigen publiek willen laten zien wat ze echt waard zijn.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.