FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's MMA Team Benelux verslaat USA met 3-2

MMA Team Benelux verslaat USA met 3-2

E-mailadres Afdrukken
In het tweede, zondagse deel van het  MMA evenement M-1 Challenge in Hilversum hadden de Nederlandse winnaars hun eigen reden om te winnen. Wraak, erkenning om een paar te noemen.
“We hadden met deze ploeg verder kunnen komen als we niet een paar keer op lullige dingetjes verloren hadden,” zei Danny van Bergen na zijn gewonnen partij tegen David Zitnik (Team USA East). Van Bergen had zich in zijn partij aan het ‘game plane’ gehouden. “Het was een mooie partij, KO, dat is wat ik wou. Wat moet meer zeggen.”

De partij van Jason Jones tegen Mike Connors (Team USA East) ging vrij vlot. Na een beetje aftasten, plaatste Jones een rechtse directe op het hoofd van Connors die duidelijk aangeslagen was. Jones, “Ik ging direct door met de take down op zoek naar een verwurging, tegelijker tijd sloeg ik op zijn kop om een opening te forceren. De verwurging lukte niet, het slaan wel. Bovendien had ik één van zijn handen vast gezet om meer te kunnen grounden-and-pounden. En toen was de klus geklaard.”

Echt toekomstplannen heeft Jones niet. Of het moest zijn de wraak op zijn Bulgaarse opponent in de afgelopen Braziliaanse M-1 Challenge editie. Jones, “Die wedstrijd is gestopt omdat mijn bloedneus niet ophield. Maar die jongen die er met de winst vandoor is gegaan, was helemaal niet van mijn kaliber. En zoiets kan je niet over je heen laten gaan. Maar ik weet niet of de promotors en manager me weer tegen die jongen laten vechten. Voor mij is het belangrijk. Ik ben daarin niet emotioneel in, maar principieel.”

Jones vertrouwde de Amerikaanse tv Anchorman Saun Wheellock nog toe, “My first goal is the Bulgarian. When that is finished, I’m free!”

In de laatste partij van de avond nam Jessie Gibbs zijn tijd om de Amerikaan Charles Grigsby (Team USA East) te testen in een partij die geen grondgevecht kende. Gibbs, “Ik heb de bruine band in Jiu Jitsu, het grondgevecht is mijn sterke punt, maar ik vind het nooit erg om staand te vechten. Ik merkte na een paar minuten, het gaat lekker staand. Ik was mezelf een beetje aan het testen. Ik train normaal gesproken niet echt staand.”

Is hij van stal gehaald omdat er geen andere Nederlandse zwaargewichten zijn? “Ik weet ‘t niet. Ik doe mijn ding omdat ik het leuk vind. En dit was mijn laatste wedstrijd voor Team Benelux.”

Over twee weken gaat Gibbs naar Kansas City, Amerika om in de M-1 Breakthrough (voor vechters die bij de Challenge eruit springen) te vechten tegen een Engelse zwaar gewicht. Gibbs, “Dat is ook de reden waarom ik vandaan niet alles uit de kast gehaald heb. Laat hem maar gissen naar mijn capaciteiten en mijn conditie.”
Tot slot naar zijn fans, “Ik hoop dat ik nog mooie wedstrijden aan de fans kan geven.”

Zowel Raymond Jarman als Richard Plug waren kansloos tegen respectievelijk Shamar Bailey en John Doyle.

Maar het is te hopen dat M-1 meer toernooien in Nederland wil organiseren.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.