FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews MMA naar top vechtsportladder

MMA naar top vechtsportladder

E-mailadres Afdrukken
Over twee jaar staat MMA in Nederland aan de top van de vechtsportladder, zo verwacht M-1 Global topman Apy Echteld. De Nederlandse topman is dan ook bezig met een missie die onder anderen gestalte krijgt van uit het Europese hoofdkwartier in Haarlem en de nieuwe trainingsfaciliteit MMA Center Amsterdam in Sloten. En het is ook niet helmaal toeval dat het twee daagse M-1 Challenge evenement van zaterdag 15 augustus en zondag de 16de in televisiestad Hilversum plaats vindt op het Mediapark.

Apy Echteld, “Ja en nee. We kloppen heel voorzichtig tegen de deuren en ramen aan in Hilversum. Ik begrijp dat het kickboksen nu daar prioriteit heeft. Maar het MMA dat wij bieden is nieuw. In America werken we samen met CBS Showtime en we hebben daar hele sterke partners, bijvoorbeeld meneer Trump. Het Nederlandse publiek zou via die Amerikaanse shows en de shows die we in Japan produceren én onze eigen show op een heel goede manier kunnen kennis maken met MMA. Laat ik het zo zeggen, Nederland loopt nog even achter, maar op het moment dat CBS onze shows vanaf november uitzendt dan is het heel raar dat een Nederlands product dat in America succes heeft niet in Nederland of in Europa op tv komt.”

Het niveau blijft in Nederland wat achter, hoewel we twee talenten van wereldklasse hebben, Gegard Mousasi (M-1) en Stefan Struwe (UFC/ Team Schreiber). MMA is bij ons meestal een bijproduct van een kickboksgala waar één, hooguit twee MMA partijen te zien zijn. MMA moet in Nederland eerst nog in de breedte groeien. Echteld doet dan ook een beroep op de gezonde ondernemingsgeest van de vechters. Judo is naar Nederland gekomen en we hebben de top bereikt. Thaiboksen is naar Nederland gehaald en we hebben ook daarin wereldvechters.

Apy Echteld, “Om in de breedte te groeien moeten sportscholen zich specifiek bezig houden met MMA. Ik hoop dat de BJJ (Braziliaans Jiu Jitsu) scholen snel met de combinatie met MMA komen.”

“Er is veel potentie. Hans Stringer van Dennis Krauweel heeft een hele grote potentie. Krauweel huurt Brazilianen in voor de training. Bob Schreiber met Stefan Struwe. Golden Glory natuurlijk met Alister Overeem, een absolute top school. Misschien sla ik wel een heleboel over, maar zo even hard op door de bocht.”

“En heel leuk om te zeggen, er trainen hier in het MMA Center Amsterdam, een aantal talenten. Bijvoorbeeld één van de grootste kickbokstalenten, Jeronimo de Groot, pas 16 jaar, gaat zich toeleggen op het MMA.   Cindy Dandois, uit België die van Marloes Coenen won, een super judoka. die heeft een hele grote potentie. Ik denk dat ze binnen een jaar in America aan het werk kan bij Strikeforce. Dan heb je het over tegenstaanders van het niveau Gina Cerano (nr. 1 van Strikeforce)."

Vanuit het MMA Center Amsterdam organiseert M-1 constant activiteiten om MMA te promoten.

Apy Echteld, “ Om een voorbeeld te geven, Fedor (Emelianenko) is hier in september. Hij heeft de vorig jaar een gratis stage training gegeven in Special Sport voor ongeveer 250 belangstellenden uit heel Nederland. Die konden een dag mee trainen. Ik geef zelf heel veel trainingen, we hebben topinstructeurs, we hebben instructie dvd’s, we gaan straks bepaalde trainingssessies via internet uitzenden. We willen iedereen laten ziet wat er gebeurt. MMA is gewoon heel leuk. En M-1 is een topbedrijf geworden."


090813_m1-alex-nillsNills van Noord
spart hier in het MMA Center Amsterdam met Alexey Oleinik van Team Russia Imperial. Van Noord wordt door Echteld (rechts op de foto) als één van de talenten betiteld.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.