FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Boksdames in Amazonen Cup 2010

Boksdames in Amazonen Cup 2010

E-mailadres Afdrukken

Drie dames van boksteam ABC boksten het afgelopen weekend in Dusseldorf, Duitsland in het kader van de Amazonen Cup 2010. Jessica Belder, Naomi Olenski en Aglaia Olenski maakten het hun tegenstanders erg moeilijk. En tenslotte werd Aglaia Olenski Meisterin Amazonen Cup 2010.

Jessica Belder streed in de A-klasse tot 60 kg. Haar tegenstander was de Deense kampioene en voormalig Europees kampioene Diana Nadim. Over vier rondes heeft Jessica laten zien uit wat voor hout ze gesneden is. Jessica was technisch en conditioneel sterker dan haar tegenstander . Het werd een spannende partij op niveau. De jury besliste na veel beraad, (her-)rekenwerk en geschuif met scorebriefjes in het voordeel van de Deense.

Boksteam ABC, vlnr, Joval, Belder, dames Olenski en Van der Leuv

Aglaia Olenski kwam als tweede van Team ABC in actie in de B-klasse tot 75 kg en zou een dag later de finale in de B-klasse tot 69 kg boksen. Voor Aglaia was dit haar vierde partij en haar eerste internationale podium. Aglaia’s tegenstander was Josi Werkner, een Duitse nieuwelinge die vier ronden lang geen schijn van kans had om de partij naar zich toe te trekken. Aglaia liet strakke combinaties snel op elkaar opvolgen waardoor de Duitse geen antwoord had op de aanvallen, counters en de verdediging van Aglaia. De jury kon niet anders dan beslissen in het voordeel van Aglaia. Aglaia Olenski Meisterin Amazonen Cup 2010

Op zondag bokste Aglaia een goede partij tegen de Duitse Janina Köppen. Janina was een stuk langer dan de Nederlandse waardoor Aglaia koos om veel met directe stoten te werken en haar tegenstander af te houden door afwisselend aanvallend en verdedigend te boksen. Janina maakte bij lange na niet zoveel punten als Aglaia maar dit keer riep de jury hun Duitse bokser uit tot winnaar.

Naomi Olenski kwam op het toernooi ook in twee gewichtsklassen uit. Op zaterdag bokste ze tegen de Duitse kampioene Sandra Redegeld in de A-klasse tot 64 kilo. Op zondag stond ze tegenover de Duitse kampioene in de A-klasse tot 69 kilo. Sandra Redegeld is een ervaren rechtsvoorstaande bokser die het in deze partij erg moeilijk kreeg met het overtuigende boksen van Naomi. Op kracht, techniek, creativiteit en snelheid won Naomi de partij overtuigend in de ogen van het publiek. De jury besliste helaas anders en wees Sandra als winnaar aan.

In de finalepartij tot 69 kg ging Naomi de strijd aan met de sterke en ervaren Janine Hofmann . Een stevige bokspartij waarin Janine niet onder wilde doen voor Naomi, maar wel de rake klappen ving. Naomi viel aan met zware stoten waarmee ze het haar tegenstander erg moeilijk heeft gemaakt. Aan het einde van de eerste ronde waren de blessures op Janine’s gezicht al goed zichtbaar en had ze ook op haar lichaam moeten incasseren. Ook de volgende drie rondes liet Naomi zien dat ze de betere en sterkere bokser was. Wederom ging het applaus naar Naomi maar koos de jury voor de Duitse.

Ondanks de teleurstellende jurybeslissingen was het een geslaagd weekend. Boksteam ABC heeft zich als team internationaal kunnen presenteren en een zeer goede indruk kunnen achterlaten. De dames hebben onder leiding van Raymond Joval en met de begeleiding van Edsel van de Leuv een mooie prestatie neergezet als start van het nieuwe boksseizoen.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.