FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Boks-Wereldtitelgevecht in Kerkrade

Boks-Wereldtitelgevecht in Kerkrade

E-mailadres Afdrukken
Op 4 juni 2011 zal in de Rodahal te Kerkrade(Limburg) het wereld titel gevecht plaatsvinden tussen de ongeslagen kampioen van Oost en Central Africa Faruk Daku vs de ongeslagen kampioen Gevorg Khatchikian. Khatchikian oorspronkelijk afkomstig uit Wit Rusland maar hij is nu woonachtig en werkzaam in Limburg. De Rus wordt getraind bij de Olympia gym door Patrick Driessen. Promotor Driessen heeft het mogelijk gemaakt dat deze twee ongeslagen kampioenen tegen elkaar kunnen boksen. Zij vechten voor de IBO youth WK Super Middle Weighttitle. Dit jaar is Khatchikian IBO-kampioen onder de 26 jaar geworden. Raymond Joval, de trainer van Faruk Daku heeft net de Nederlandse kampioenschappen achter de rug. “We hebben een kampioen binnen gehaald Jessica Bijlden in de 76 kg klasse”, vertelt hij met de big smile die we van Joval kennen. “We zijn nu in de voorbereiding voor het wereld titel gevecht van Faruk Daku en het gaat lekker moet ik zeggen”, zegt de trainer tevreden.

 

Rechts, ongeslagen Faruk Daku, in training voor de IBO youth WK Super Middle Weighttitel, in Kerkrade

Daku komt uit voor Oeganda en is een professional. Hij woont nu in Nederland en is verloofd met een Nederlandse en zij verwachten binnenkort een kindje. Daku is bezig Nederlander te worden en heeft de inburgeringscursus bijna afgerond. Hij maakt nu echt alles mee. Het lijkt wel op het verhaal van Innocent. “Ja”,zegt Joval, “dat lijkt het ook ,het lijkt wel of we de boksers moeten importeren. Daku heeft 12 partijen gevochten en is ongeslagen. Joval is nu 6 maanden met hem bezig om een Nederlandse basis te maken. Die Oegandesen kunnen goed boksen. Faruk heeft veel op KO gewonnen. We moeten nog even kijken hoe dat in nederland uit gaat pakken. Bij Lucien Garbin hangt het vol met vlaggen van over de hele wereld. Daku heeft er ook zijn Oegandese vlag gebracht en dat past dus helemaal in het plaatje bij de FFC Gym.” Binnenkort is er een Big Daddy Show in Belgie, show van boksers die net vader geworden zijn, georganiseerd door Rene de Bulder. Op mijn vraag of we Joval daar ook gaan zien? “Nou nee. Ik heb al 4 kinderen. Als je mij daar ziet, dan is dat als trainer in de hoek van Faruk”. We kunnen Joval en Daku volgen op de website www.boksteamabc.nl. We stellen een paar vragen aan Daku in het Nederlands, Ga je van Khatchikian winnen met een KO? “Ik weet niet hoe ik ga winnen, maar ik ga winnen omdat ik er zo hard voor getraind heb. Joval gunde me geen rust. Ik ben gewend 8 of 12 rondes te sparren en nu met Joval soms wel 100 rondes. Dus dan moet je wel in shape zijn.” We kunnen Faruk Daku volgen op facebook onder zijn eigen naam en hem supporten. We wensen je het allerbeste met je partij en natuurlijk ook met je vrouw en met je nieuwe wereldburger.

Poster Kerkrade
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.