FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Bokskampioene Naomi Olenski op weg naar EK 2011

Bokskampioene Naomi Olenski op weg naar EK 2011

E-mailadres Afdrukken

Naomi Olenski (Boksteam ABC Amsterdam) is aan een ijzersterk jaar bezig is. Haar doel is uitgezonden worden door de Nederlandse BoksBond (NBB) naar de grote toenooien.


Ondanks haar goede prestaties is de weg naar Het Europees Kampioenschap vrouwenboksen 2011 in Rotterdam en de Olympische Spelen van 2012 in London niet echt makkelijk.

De Nederlandse gala's zijn schaars en dat geldt ook voor de dames in de diverse gewichtsklasses. Olenski en haar collega's moeten het danook hebben van gala's in het buitenland. Maar daar heeft de NBB geen geld voor, wat niet verwonderlijk is gezien het budget voor dit jaar van €6000,= (Qoute: Bondscoach Ton Dunk tegenover TV Rijnmond, 3 augustus 2010).

In juni was Naomi uitgenodigd voor het Haringey Box Cup toernooi in Londen. Ze moest voor de onkosten sponsors zoeken, wat niet is gelukt, desondanks ze won het toernooi in haar gewichts klasse.

De Haringey Box Cup is een open internationaal toernooi dat wordt georganiseerd door de Haringey Police boxing club, een van de eerste police community boxing clubs van Groot Brittannië. Boksers uit Zweden, Denemarken, Engeland, Ierland en Zwitserland maakten hun opwachting in het Londonse Alexandra Palace.

Noaomi Olenski

Bijna was er geen enkele Nederlandse vertegenwoordiging geweest. Olenski, “Dit internationale toernooi doet er gewoon toe, de sterke bokslanden waren goed vertegenwoordigd, dus moesten wij erbij zijn.” Er was geen geld beschikbaar, waardoor de boksers op eigen initiatief, en zonder coach, entourage of ander soort begeleiding naar Londen zijn afgereisd. Van de organisatie kreeg ze als coach Chilas Paulo Muhongo, de voormalig kampioen van Centraal Afrika toegewezen.

Naomi bokste de finale tegen de Ierse Katy Bible. Olenski, “Het viel me op dat ze ontzettend sterk was, daar worden ze volgens mij hard op getraind, die Ieren.” Naomi is tevreden over de wedstrijd, “ik was beheerst, en heb veel kunnen laten zien, en ik ben ook heel blij met de unanieme juryscore.” Dit werd ook door haar toegewezen coach en de organisatie opgemerkt, ze waren “very impressed” over haar prestatie en deden meteen een aanbod om er op korte termijn weer te vechten.

Naomi Olenski staat vanaf 2006 in de ring, maar in 2008 kreeg ze bij het Boksteam ABC Amsterdam onderleiding van Raymond Joval de smaak van het wedstrijdboksen te pakken. Als B vechtsters neemt ze ook A partijen aan want ze beseft dat ze zich moet laten zien. De NBB had er een potje van gemaakt maar is nu de opgaande weg ingeslagen. De Rotterdamse clubcoach Ton Dunk is als bondscoach aangesteld en blijkt alleen oog te hebben voor zijn Rotterdamse pupillen. Olenski, “Je zou denken dat de bond in de aanloop naar de EK in Rotterdan 2011 veel activiteiten voor de andere boksscholen organiseert. Maar er gebeurt helemaal niets. Misschien is dat geen kwade opzet, maar ik laat me daardoor niet afschrikken. Ik weet niet wanneer, maar ik zal de top bereiken!”

Olenski gaat heel ver in haar aanpak om die top te bereiken. Ze ruilde haar rechtenstudie voor een eenvoudig receptioniste baantje om maar te kunnen trainen. “Ik offer een heleboel op voor dit onzeker bestaan. Onzeker omdat het nu niet echt gesmeerd loopt. Maar ik kies nu echt voor mijn sport”, vertelt ze vast beraden

Dit artikel kwam mede tot stand ism Aglaia Olenski

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.