FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews FFC houdt de rug recht

FFC houdt de rug recht

De 2e dag na de brand FFC Buiten Training

Vanavond hadden we een meeting om 19.00 uur bij locatie FFC. Ik trof iedereen op het grasveld aan. Zich klaar makend voor de training. Het werd steeds drukker en er waren zo,n twintig man op komen dagen. Iedereen met een grote smile en ready for action. Dit zijn echte bikkels, echte diehards. Ze hebben er allemaal last van, en er was verdriet te zien in de ogen van sommige, maar maar toch trainen en lachen. Keihard en Niets laten merken. Stoer echt stoer, dit zijn de die hards van FFC!!! Respect!

Ik vroeg aan Lucien Carbin of hij iets kwijt wilde, dat wilde hij. Carbin vertelt “ Ik was zes maanden geleden getipt. Het kwam er in grote lijnen op neer dat diegene zou komen barbequen als sensei er niet was. En sensei was dit weekend in Tenerife. Politie heeft de deur met de braaksporen gezien. Wij zijn overlevers, overleveraars. Kijken wie er beter uitkomt, uit deze situatie en dat zijn wij!”
Sensei heeft geen vijanden, hij is geliefd en de school FFC ook. Ze zijn goed, maar dat is de sport. Tuurlijk zullen er jaloerse mensen rondlopen, maar zou je dan tot zoiets in staat zijn?

Foto, Alexandra van Dam

Mark Westmaas aan het woord “ Ik kon het niet geloven, ik was op mijn werk en kon niet opnemen. Later had ik Mark huilend en schreeuwend aan de telefoon dat ik snel hierheen moest komen. Hij was helemaal overstuur. Dus toen ik hier was aangekomen zag ik het pas. Ik ben al 24 jaar bij Carbin. Een sterke groep, een hechte familie zijn we. Er zijn hier 40 kinderen die 3 a 4 keer per week serieus komen trainen. Gelukkig is het nu vakantie en hebben we tijd om een andere locatie te zoeken. Voorlopig kunnen we buiten trainen met het mooie weer. Maar wat als het gaat regenen? Veel sportscholen hebben hun locatie tijdelijk aangeboden. We zijn er nog niet welke het word waar we tijdelijk gaan trainen.” Dit is allemaal voor op de korte termijn”

Foto, Alexandra van Dam

Wat hebben jullie nodig? “Voor op de lange termijn hebben we hulp nodig van de gemeente en het stadsdeel. Ze zouden ons kunnen helpen met een keet , een loods neer te zetten, vergunning hiervoor te verlenen. Op bijv het parkeerterrein achterin bij de grasvelden, tot het onderzoek afgerond is en de boel weggehaald. Misschien weer op de oude plaats een nieuwe loods neerzetten. Het moet juridisch allemaal geregeld worden en in orde zijn.”

Foto, Alexandra van Dam

Westmaas vervolgt “Als ze de dader kunnen vinden zouden ze de schade op hem kunnen verhalen. Het gaat om na de vakantie. Waar gaat de jeugd heen? Weer hangen op bankjes op pleintjes en van kwaad tot erger. Deze week trainen we buiten , maar daarna? We hebben300 a 400 leden. Die staan nu op straat.” Na de training kon ik Marc Lorenzo Gefferie spreken. Op de vraag hoe hij zich voelt antwoorde hij “ Rouw op mijn dak. Shit, echt shit! De kinderen hebben geen plek meer. Buiten trainen is een tijdelijke oplossing. Muay thai oude style. Maar wat over een week? Tja alles is weg, alle thaibox spullen. Mijn trainings equipment is ook weg, daar deed ik de bootcamps mee. Maar ook allespullen met emotionele waarde. Dat is zo erg en niet te vervangen. Morgen is de uitslag van het onderzoek en horen we meer of wat er uitgesloten word. Tot er een andere oplossing is trainen we hier buiten. Het was een geslaagde training, met veel afwisseling en iedereen was tevreden. Bijna alle trainers zijn al zo,n 24 jaar bij Carbin en we zijn een hechte familie en hopen iedereen bij elkaar te kunnen houden. Zonder vaste locatie of buiten trainen gaat dat moeilijk worden.”

Foto, Alexandra van Dam

Ik sprak Cobra die er gezellig bij was komen zitten. Hoe voel je je ? “ja wat moet ik zeggen, leeg. Buiten trainen nu en alles is weg. Vermoedens uitspreken doen we niet aan. Ik beschuldig niemand vals. We wachten het onderzoek af! Ik hoop dat de hele groep bij elkaar blijft. Een familie blijft. Het samen met elkaar opnieuw opbouwen. Wat hebben jullie nodig vraag ik Cobra? “ Een nieuwe locatie, sponsors, handschoenen, trapkussens en stootkussens, bokszakken, trainings materiaal, dumbells, gewichten, crosstrainers, fietsen. Alles is weg er is niets meer. We hebben niets meer.

Aukie oftewel Sergio Naarden doet de jeugd met sempei Marc Gefferies. Ook wij gaan buiten trainen, zolang het droog blijft, hij voelt zich klote en maakt zich zorgen. Ook Ricardo Nibbte deed de jeugd, ik heb hem nog niet kunnen spreken. Nibbte is ook Muay Thai coach en personal trainer, ook hij is zijn spullen kwijt en heeft niets meer, ook geen locatie.Net als ik Alexandra van Dam alles is weg van diploma,s tot trainingequipment, handschoenen en scheen beschermers. En locatie! Om nog maar niet over de verdwenen spullen van sensei te spreken, kyoshinkai karate pak in de vitrine 8e dan, zijn aandenkens en geschenken zoals vlaggen, boedabeelden, kleding en veel meer. Verzameld in 35 jaar in de Muay Thai wereld aan de top! Alles is weg! Verwoest en in vlammen opgegaan.

Foto, Alexandra van Dam

Iedereen is zwaar gedupeerd en kan op het moment nergens naartoe, behalve buiten trainen tot dat er een oplossing gevonden is. Alle trainers zijn hun spullen en locatie kwijt en de gym FFC heeft niets meer. Ik wil daarom iedereen oproepen om de gym FFC bij te staan en een inzamelings actie op touw zetten. Elke sportschool in binnen en buitenland die kunnen helpen met handschoenen en scheen beschermers, trapkussens en stoot kussens, bokszakken, sponsors voor de kleding en equipment, dumbells, halters stangen, of donaties, alles is welkom! Zo ook een oproep voor sportwinkels , materiaal wat over is of gedoneerd kan worden. Een oproep aan sponsors, recreanten en professionals om een bijdrage te leveren om de gym FFC weer op te bouwen. Denk aan de jeugd die hun plek kwijt is en het zo vreselijk hard nodig heeft. Laat uw hart spreken , dit heeft FFC niet verdiend! Dit is niet in de sport regelementen vermeld. Hier hadden we niet op gerekend.

Foto, Alexandra van Dam
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.