FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Honor for Kabouter Kane

E-mailadres Afdrukken

Een vierde ronde was zeker spannend en terecht geweest bij het Main Event van Death Before Dishonor in Almere. Henrique Zowa (Team Simson) en Reduoan Cairo (Team Slamm/ Moussid) hadden op zondagavond een bij vlagen keihard gevecht geleverd. Zowa was met zijn geweldige stootkracht goed terug gekomen na een tik in de eerste ronde.

Cairo was de lichtvoetige zwaargewicht die snel en effectief te werk ging. Prachtige partij waarvan je na drie ronden misschien het voordeel van de twijfel aan Zowa gunde. Terecht werd het een Draw. Maar toen kwam er even een kink in de kabel, de UMC besloot voor een vierde ronde, wat niet zo gek was, maar het regelement van de avond stond dat niet toe. De jurering van de UMC was vlekkloos.
“Meer foto's op Twitpic

Henrique Zowa had het in de eerste ronde moeilijk met Reduan Cairo. In de tweede ronde kwam Zowa sterk terug. De derde ronde kenmerkte zich door een waanzinig harde slagen wisseling. Hele fraaie partij van ijzersterke knokkers.

Mede organisator van Death Before Dishonor, Anthony Kane kreeg gelijk. Hij was in de voorbereiding tot het uiterste gegaan om de juiste matchmaking voor elkaar te krijgen. Er was geen partij waar er niet tot het uiterste geknokt werd.

Mootje el Messaoud wist zich in de eerste ronde van de 5R geen raad met Hannes Schneider. De taktiek van El Messaoud deugt niet. Maar in de 4R weet de hij op kracht het gevecht geheel naar zich toe te trekken. In de vijfde ronde is Mootje heer en meester. Weer een fantastische matchmaking.

De Operationeel Commandant van de Almeerse politie was tevreden. Er deden zich geen incidenten voor op de Grote Markt waar de vecht-tent stond. Hij wilde wel kwijt dat de samenwerking tussen de organiserende partijen vlekkeloos was verlopen. De goede contacten met onder andere Dayon Mungra van Day's Gym waren instrumenteel geweest in de aanloop naar dit unieke Almeerse festijn. “De neuzen hadden vanaf de eerste contacten dezelfde kant opgestaan”, besloot hij.

Tyjani Beztati won zijn zevende titel gevecht. De Eindhovense Mike van Engeland, niet op foto, deed er alles aan maar was tenslotte geen partij voor Beztati

De 'Portiers van de Grote Markt' en de beveiligers en stewards speelden hun rol in de tent met verve. Soms dreigde er iets uit de hand te lopen bij oververhitte sponsors tijdens een keihard gevecht van 'hun' vechter. Maar steeds was er een steward die alles het zachte hand in goede banen leidde. Hun beloning was het Portiers gevecht. De reus Pim, de portier van '1ste Rang', begeleid door Mr. Pain, wist de eerste furieuze aanvallen van Meo Deekman, portier van de 'Mambo' te overleven. Daarna was het gedaan met Deekman.

Portiersgevecht. Meo Deekman, rode hoek, De Mambo, hield het, na een furieus openings offensief, niet lang meer tegen Pim van de '1ste Rang'. Dit kan een goede traditie worden voor lokale gala's.

Wat leverde dit overdekte Almeerse Kickboksgala op? Het publiek dat in grote getalen was gekomen hadden een fantastische avond. Natuurlijk, 'Kabouter' Kane stond daar als Almeerse topvechter en liefhebber van een harde knokpartij garant voor. En alle Almeerse Gyms leverden geweldige vechters en kregen waardige tegenstanders van Vos Gym, Pancration, FFC, Real Fighters, Vathorst en vele anderen.

Talent, dat levert zo'n gala als dit op”, zei zwaargewicht Milton Felter van Team Slamm. “De vechtsport staat onder druk. Oververzadiging van gala's en problemen met de gemeentelijke authoriteiten in Nederland heffen hun tol”, constateerde hij gelaten. “Niet voor niets trekt Simon Rutz naar het buitenland. Daar speelt de verzadiging nog geen rol en worden wij als promotors met open armen ontvangen”, ervaart Felter als vechtsportpromotor. “Vers talent, dat maakt je gala en je volgende gala,” besluit hij. Op 27 november komt er weer een groot Slamm gala in de Topsporthal in Almere.

Twee talentvolle Almeerse nieuwelingen, Joad Lemkadem, rode hoek van Day's Gym tegen Djogo van Ropie Gym. In de derde ronde leverde ze een titanen strijd. Tenslotte won Djogo
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.