FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Jemyma Betrian gefrustreerd door Dames-pannenkoeken

Jemyma Betrian gefrustreerd door Dames-pannenkoeken

E-mailadres Afdrukken
Jemyma Betrian (KB Arnhem) heeft eindelijk een gelijkwaardige tegenstander gevonden in MeralThe BitbullCan voor haar partij op Slamm, Next Generation van 28 juni aanstaande. Voor de 26 jarige vechtster van Puma Gym in het Belgische Zutendaal wordt dit haar derde B partij. 
 
 
 
 
Betrian is uit het zelfde hout gesneden, want ook zij leeft uitsluitend voor haar vechtsport. Van haar moeder moest de achttien jarige haar MBO diploma halen en vanaf dat moment traint ze keihard om de beste te kunnen worden.

Ook zíj heeft ‘last’ van dames niet maar niet tegen haar willen vechten, daarom had ze Samantha van Doorn tevergeefs uitgedaagd op NGW3 om voor het Slamm Next Generation gala maar een tegenstander te hebben.
 
Ten onrechte vindt de B vechtster van Fred Royers. “Zij denken dat ik al veel B partijen heb gedraaid of tegen A vechters heb gestaan, wat ik vaak gehoord heb. Vandaar dat veel meiden niet willen. Zonder bescherming heb ik maar drie B partijen gedraaid. Zij hebben meer partijen gevochten als ik. Maar zij blijven heel lang in de C hangen om steeds van dezelfde pannenkoeken te winnen.” Betrian vindt dat haar tegenstander, ‘The Bitbull’ Can uit een heel ander hout gesneden is. “Can moet twee kg afvallen, maar ze is dan nog steeds twee kg zwaarder dan ik. Inplaats dat ik kan vechten tegen meisjes zijn als Samantha en Wasker, die gewoon in mijn gewichtsklasse rondlopen. Die trainers zeggen gewoon, we willen niet tegen Jemyma. (ze zucht.) Hard leven, je traint hard, ik train zes keer in de week. Eerst zeggen ze, ja en een week voor het gevecht, nee. Ik sta in de B dus moeten ze tegen mij vechten. of zijn ze naar de B gegaan om daar om alleen maar te kunnen zeggen, ik zit in de B klasse. Ik vind dat je gewoon moet vechten. Maar wie ben ik?” 


 
Over de toekomst heeft Betrian ook een duidelijke visie. Ze wil nog drie B partijen vechten vóór ze naar de A overstap, waar ze tegen Soumia, Linda Ooms of Claudia van Tabasso wil uitkomen. Na een paar wereldtiteltjes kickboksen maakt ze de overstap naar het boksen.

De overstap naar het Slamm management is weloverwogen gemaakt na overleg met trainer Fred Royers en Germaine de Randomie. “Ik denk dat ze echt wat voor mijn carrière kunnen betekenen. Maar ik hoop wel dat er voor dames partijen een betere gage komt.”, besluit ze.

 
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.