FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Event Gala's Revelino Dongo sluit Surinaamse bijdrage positief af

Revelino Dongo sluit Surinaamse bijdrage positief af

E-mailadres Afdrukken

Revelino Dongo is één van de Surinaamse Surinamers die zijn partij in Nederland succesvol op het FNFN heeft afgesloten. De Surinaamse delagatie, gesponsored door STB Fightgear, was onderleiding van trainer Angelo Simson voor een maand neergestreken in Almere bij Simson Gym om zich voor te bereiden op een aantal partijen.
Op FNFN sloot Dongo zijn eerste Nederlandse partij winnend af.

Vanaf de eerste ronde bouwt hij met een aantal keiharde hoeken een solide voorsprong op. Na afloop verklaart de 30 jarige vechter. “De druk was erg groot. Door de spanning heb ik niet veel gedaan. Ik kreeg gewoon te weinig lucht. Desondanks heb ik mijn ding gedaan. Ik vocht eerst alleen op kracht, maar de hoek gaf aan dat ze meer snelheid wilden zien.”

 

Revelino Dongo aan de winnende hand. Foto Ben Pontier

Trainer Simson is tevreden over de Nederlandse trip. “Het is een goede trip geweest. We hopen dat we in samenwerking met STB en Rayen (Simson) vaker naar Nederland te komen. We hebben zeker nog 24 vechters als Dongo, dus kunnen we voorlopig vooruit.”

v.l.n.r. Doorjé, Rayen & Angelo Simson en Revelino Dongo

Ook Suelle Shepperd is tevreden met haar overwinning in Woerden. De vechtster heeft volgens eigen zeggen een goed netwerk tijdens het korte verblijf opgebouwd. “Er zijn niet zoveel dames in Suriname die vechten. En er zijn hooguit vier toernooien per jaar.”

v.l.n.r. Robert van STB, Anthony Nekrui en Suelle Shepperd

Twee van de drie Surinaamse Surinamers hebben hun partij gewonnen. “De spanning was wel heel groot, toe we hier aankwamen”, bekende Shepperd. Ze zijn opgelucht dat het zo goed verlopen is.

Het gaat inmiddels weer goed met Anthony Nekrui, die na zijn KO tegen Chris Ngimbi aan zijn kaak geopereerd moest worden. We zien een deel van de Surinaamse ploeg weer in september terug.

Lees het artikel en bekijk ook de videoclip, De echte Surinamers komen eraan.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.