FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Kickboksfans: Time for Action, teken de petitie!

E-mailadres Afdrukken
Leeuwarden, laatste van de grote gala's in Nederland

Eindigt het dan allemaal in godvergeten Leeuwarden? Heeft Simon Rutz, inmiddels de grootste kickboksgalapromotor in Europa het definitieve einde van de grote evenementen in Nederland moeten accepteren? Het lijkt erop, vrezen André Manneart, Tyrone Spong en Hesdy Gerges.

De overkwikkelijke handelingen van een aantal burgervaders doet It's Showtime definitief uitwijken naar het buitenland. Zelfs het afscheidsgala van Neerlands K-1 icoon Peter ’Lumberjack’ Aerts moet dus noodgedwongen plaats vinden bij onze zuiderburen. Promotors, vechters en journalisten vragen zich voor, tijdens en na het prima afscheidsgala van Badr Hari af, hoe is het zo gekomen en wat nu? Voor de fans tijd om via een petitie in aktie te komen.

Petitie site. Klik op de banner en teken de petite voor het behoud van grote kickboksgala's in Nederland

Klik op de banner hierboven om de petitie Kickboksgala's Nederland te ondertekenen om aan de authoriteiten duidelijk te maken dat wij, kickboksfans en professionals niet zomaar als criminelen weggezet kunnen worden.

“Het kickboksen heeft zich in Nederland gedurende 15 à 20 jaar verkeerd geevolueerd”,meent Sohrab Saaeyan, sportmarketeer en promotor van FridayNight FightNight. “De politiek heeft zich nooit achter de sport geschaard, dus is er niemand om op terug te vallen als het verkeerd dreigt te gaan. Daarom blijven in Nederland grote sponsors weg. Je wilt niet dat je produkt in één adem genoemd wordt met eventuele kriminelen. In landen als Spanje en Frankrijk en het Oostblok zijn we welkom.”

“We zijn terug bij af. Het is altijd het zelde liedje”, meent André Manneart van Meijiro Gym, de trainer van diverses K-1 Champ. “Eerst moeten we sponsor zoeken en dan zijn die sponsor niet goed." briest hij.

Waarschijnlijk laatste partij in Nederland voor Hesdy Gerges

Ook voor Hesdy Gerges was het waarschijnlijk de laatste partij in Nederland. "Wij zijn waarschijnlijk de laatste generatie die op topniveau vecht. Het is klote voor de sport maar straks gaat de buitenlandse jeugd de Nederlandse talenten voorbij," voorspelt hij somber.

Ook laatse partij in Nederland voor Tyrone Spong

Tyrone Spong, "Het werkt voor alle kickboksers de-motiverend. Iets wat Simon toch in 10-14 jaar heeft opgebouwd wordt zo beeindigd. Showtime wordt in de hele wereld gerespecteerd en gewaardeerd en niet hier in nederland. Ik stond in juni gematcht tegen Peter Aerts. Ik benieuwd hoe dat verder gaat."

Trainer Ernest Hoost met meervoudig wereldkampioen Tyrone Spong

Tyrone Spong, woont sinds kort met zijn gezin in usa, ziet het somber in. Voor het kickboksen voor Showtime, daarvoor komt hij steeds terug naar europa. Verder traint de meervoudig wereldkampioen ook voor mma. Spong, "Langzaam ga ik me daarop focussen. het is een nieuwe uitdaging en dat het motiveert me. Ik ben 26 en tegen Manhoef was het wedstrijd 105. En de gang van zaken met de burgemeesters die de sport dood maken, motiveerd me niet echt." Spong werkt met staande coach Harry Hooft aan een mma-team.

Het show element zal voorgoed verdwijnen tijdens de Nederlandse kickboksgala's. Showtime foto's van Ben Pontier
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.