FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Welboren wint, Mejiro gaat Internationaal

Welboren wint, Mejiro gaat Internationaal

E-mailadres Afdrukken

Reamon Welboren wint het Main Event op het Zilvermeeuwen gala van Mejiro Gym tegen Jairzinko Rozenstruik van Suriname Gym. Welboren had wat moeite met zijn tegenstander omdat Rozenstruik alleen achteruit vocht en zelden de aanval zocht. Tyrone Spong,

die naast Micheal Babs de Surinaamse vechter begeleidde, “Ik ben erg betrokken bij de Surinaamse jongens ongeacht de klasse waarin ze vechten. Ik ben trots op ze omdat ze hard werken.  Het is niet slecht, maar ik ben niet ontevreden. Er moet natuurlijk nog veel gebeuren. Het was Jairzinko’s eerste A partij. WelBoren heeft terecht gewonnen.

 

Welboren was niet zo tevreden over de partij, “Hij liep steeds weg en ik liet de afstand te groot worden. Ik had hem eerder de pas moeten afsnijden.”

Het Zilvermeeuwen gala was een ware proeftuin voor Mejiro Gym. André Mannaert heeft de Mejiro filosofie in de loop der jaren als een inktvlek over Nederland verspreid. Er vochten die avond naast de vechters van de Amsterdamse vestiging, gladiatoren van Mejiro Frysland en Mejiro Drenthe. En daarnaast keek Fabio Camatti van Mejiro Venice, ja zeker Mejiro Venetie, naar de verrichtingen van de Nederlandse sporters.

Camatti ontmoette Mannaart een paar jaar geleden op een seminar en was direct gegrepen door de Mejiro filosofie. De Venetiaan was een bekend karateka en zag het kickboksen langzaam populair worden in Italië. Camatti, “De laaste tien jaar is Muay Thai echt populair geworden. Dit jaar zijn we zelfs voor het eerste begonnen het jongeren vanaf twaalf jaar. We zijn nog niet zover dat we kunnen wedijveren met de Nederlandse vechters, maar die tijd komt er snel aan.”

Onder tussen gaat Mannaart door, want naar verluidt is er al een Mejiro Maimi en staan er franchises in Polen en Rusland op stapel.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.