FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Girl Fights Only, staalkaart talentvolle dames

E-mailadres Afdrukken

Girl Fights Only, van Knalpartij tot 'Sister Act', is weer een unieke staalkaart van sterke meiden gebleken. Het Valentijns evenement van mesdames Irma Verhoef en Ellen Bruins (and Bob too..) werd voor de vierde keer in de goed geoutilleerde sportschool van Team Schreriber in Wormer gehouden en is één van die vaste waardes in het vechtsportseizoen die niemand mag missen.
Pascalle Hilversum (Gym International), zie foto aan de top van de pagina, won de prijs, gesponsord door het magazine Ring Sports, voor de meest stijlvolle vechtster. De C dames Salaysa van de Bos (Loekies Gym), Jorinde Coltof (Van Os Gym) en Shirley van de Voorde (Van Os Gym) deden waarvoor ze gekomen waren, winnen.

De beauty van het Valentijnsgala lag onder andere bij drie partijen uit de Jeudg en Nieuwelingen klasse.

Bij de Jeugd liet dertien jarige Najewa de Groot (Team Relex) tegen Shafika Hoeseni (Day's Gym) zien dat ze een grote carriere in de vechtsport tegemoet kan gaan. Hoewel Hoeseni zich in de eerste ronde na een matig begin goed terug vecht, wordt ze steeds genadeloos afgestraft door de harde en strakke lowkicks van De Groot. In de derde ronde zet De Groot met een trefzeker highkick in de nek van haar opponent de kroon op haar werk. Trainer Lex de Groot verwoordde het als volgt. “Het verschil met andere meiden is dat die op kickboksen zitten, maar Najewa is er mee opgegroeid.” De Groot is ook trainer van zijn zoon Geronimo, die zowel als kickbokser en als mma vechter op weg naar de top is.

Najewa had zin in haar gevecht, “Ik was zeer gefocust op deze partij. Ik stapte rustig en geconcentreerd de ring in en heb mijn eigen spelletje gespeeld.” Najewa zit in de schakelklas van het voortgezet onderwijs en kan tot nu toe school en trainen goed combineren, maar ze ziet wel als het kickboksen een sukses wordt en meer tijd in beslag zal nemen. Met als voorbeeld Lucia Rijker wil ze de beste worden, “Ik wil echt bij de dames naar de top.” Komende 8 en 9 mei vecht ze in Groningen voor het Nederlands Jeugdkampioenschap.

Een week geleden won Wafaa Driouech (M&R Sports) haar partij op het gala van Dodi, en ook nu kwam ze als winnaar uit de bus tegen Dunja Timans (Ropie Gym). Bij Dodi"s Fightnight bleek de Rotterdamse een aardig puntenpakkertje, maar op Valentijnsdag tapte ze uit een ander vaatje. Het werd een ijzer sterke knalpartij.

In de eerste ronde vliegt Timans erin met een fleury van stoten, waaronder Driouech zich maar net staande weet te houden. De tweede ronde gaan de dames op hetzelfde knal niveau verder, maar Driouech komt goed terug. Tijdens de slagenwisseling in de derde ronde keert het tij in het voordeel van Driouech, Timans moet een serie stoten nemen en verliest te partij. “De eerste ronde was ze aan het slapen”, verklaarde trainster Rkia-faiz, “ik ben heel boos geworden en dat was blijkbaar genoeg om het gas open te zetten. In de tweede en derde ronde kwam Wafaa terug met harde stoten en konden we meer ons eigen spel draaien.” Komende zondag vecht Driouech haar derde gevecht in drie weken.

En dan de 'Sister Act' van Team Simson. “Ze heeft gewonnen”, fluistert Sarah Debaieb schor door de telefoon tegen haar moeder.

Na afloop van de partij van haar jongere zus Hafsa Debaieb staat ze met betraande ogen naar de opgewonde scenes bij Team Simson te kijken. Sarah heeft er een vechtende zus bij. Bij haar eerste optreden in de ring bleek de jongere Debaieb te sterk voor Malou Keren (Hoyers Gym). De tevreden trainer Rayen Simson, “Ze heeft het goed gedaan. En heeft goed naar haar hoek geluisterd.” Hafsa, “Ik heb hiervoor hard getraind. Conditioneel was ik niet stuk te krijgen”, verklaarde de twintig jarige winnares.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.