FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Andy Souwer Payback op K-1 Max

Andy Souwer Payback op K-1 Max

E-mailadres Afdrukken

 

Op 13 juli aanstaande in de Nippon Budokan in Japan is de finale van de K-1 Max 2009.

Een ijzersterke line up zowel de reserve fights als bij the Final Eight. Andy Souwer staat in de line up van de Final Eight. Andy Souwer was zo sportief om tussen zijn trainingen wat tijd vrij te maken voor een interview met Fighrweek

 

 

Op 13 juli as is de grote finale in Tokio van de K-1 Max 2009, hoe leef je naar deze dag toe ?

Heel spannend maar zeer zeker ook gemotiveerd en gretig. Heb nog wat recht te zetten met Artur Kyshenko en laat me niet voor de tweede keer verassen. Heb zelfs een extra voorbereidingsdag in Japan er aan toegevoegd.

 

De line up van het toernooi is dit jaar ijzersterk met veel Nederlandse inbreng, hoe kijk jij zelf tegen het toernooi aan ?

Voorlopig is het nu alleen belangrijk dat ik weer in de final 4 terecht kom, hoe dat gebeurd maakt me niet veel uit als ik er maar sta.

Wanneer vertrek jij naar Tokio ?

A.s. maandag 6 juli  waarbij ik een dag later in Japan aankom...

 

Hoe gebrand ben jij om de titel op je naam te schrijven dit jaar ?

Artur Kyshenko is de oorzaak geweest dat ik verleden jaar verloor, ben normaliter zelden boos of agressief, maar Arthur kan op some payback rekenen, met alle respect natuurlijk.

 

In de partij tegen Artur Kyshenko zag ik niet de Andy Souwer zoals ik hem ken,  scherp, gretig en altijd opzoek naar de knock out wat was er aan de hand ?

Excuses hangen bij iedereen in de slaapkamer (willekeurige keuze hoor) wel vol. Maar ik kan je vertellen dat ik voor de partij enorm blij was dat Masato enorm gehavend uit de partij tegen Sato kwam. Ik waande mezelf al in de finale, dus vergat dat er nog een jonge gretige hond uit Ukraine op me stond te wachten. Ik hield mezelf misschien ook wel teveel in ivm met de finale, in de derde ronde begon er pas een belletje te rinkelen bij me maar tevergeefs...

De Russische vechters zijn sterk in opkomst hoe zie jij dit ?

De wereld houd niet op bij Thailand of Nederland...als Ajax Pepsi na afloop van de training drinkt (voor een betere prestatie) volgen de andere clubs vanzelf, toch? Ben Ajax fan namelijk hahaha

 

Als jij je eerste partij wint is de kans groot dat je weer tegen Petroysan komt te staan, wat is volgens jouw de manier om deze vechter te verslaan ?

Hetzelfde wat ik in maart jl deed, alleen misschien wat minder roekeloos...en hem wat meer de uitdagen om een gevecht te maken. Dus wat gas terug te nemen, hij is zeer zeker niet onverslaanbaar.

 

Heb jij een nare nasmaak overgehouden aan de verliespartij tegen Petroysan in Eindhoven ?

Het is die ene stoot geweest die het hem deed voor de jury in de extra ronde. Denk dat ik in Japan gewoon had gewonnen. Ja dus...

 

Heb jij je training veranderd na de K-1Max van verleden jaar en kan je ook aangeven op welke punten ?

Nee, niet echt, heb alleen de aanloop daarna toe wat beter ingevuld door wat meer partijen te draaien...

 

Hoe leeft het shootboxing in Nederland ?

Wat weten jullie ervan? Te weinig denk ik, we doen ons best samen met mijn manager Eddy Coutinho, maar zijn nog te druk en niet bij machten, financieel gezien om Shootboxing groots op de kaart te brengen, het kan natuurlijk ook gewoon op een rustigere manier en wij hebben daar ook voor gekozen.

 

Wat is voor jou de beste manier om te ontspannen?

Mun boys Gianni en Keano, kaartje leggen, met wat vrienden gezellig dingen ondernemen, of met mijn sponsors als Go Fast & Q-Dance...

 

Zal er ooit nog een rematch tegen Yodsenklai komen maar dan op Thaise regels ?

Zolang hij niet als challenger in de competitie waarin ik vecht meedraai zie ik voorlopig geen uitdaging. Vind het wel een van de sterkste vechters op aarde van dit moment maar we leven in twee verschillende werelden, hij in de muay thai en ik in de K-1. Maar who know's

 

 

 

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.