FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Boubkari doet reputatie Rosalia wankelen

Boubkari doet reputatie Rosalia wankelen

E-mailadres Afdrukken

Als Hicham Boubkari (MTC van Dams) en Anthony Kane (Team Slamm) bij NGW3, laat op de avond hun entree naar de ring maken is het duidelijk dat dit gaat om een beladen partij. Beladen partijen staan altijd garant voor spektakel.

Boubkari vecht een thuiswedstrijd en dat is te horen ook een oorverdovend kabaal dat er wordt gemaakt als hij de ring in stapt. Kane weet zich ook verzekerd van een “kleine” entourage.

 

 

Vol overgave storten de beide gladiatoren zich in de strijd, de partij oogt rommelig. Na een loepzuivere mawashi geri van Kane gaat Boubkari naar het canvas. Na de acht tellen geeft de scheidsrechter de partij weer vrij, Kane ruikt bloed en met een gesprongen knie doet hij Boubkari weer naar het canvas belanden. De scheidsrechter ziet vanuit zijn optiek dat Boubkari niet meer in staat is om de partij te continueren en besluit de partij te stoppen en Kane tot winnaar te laten uitroepen. Boubkari is het hiermee niet mee eens en probeert de scheidsrechter te overtuigen dat hij verder kan. Als de scheidsrechter echter resoluut achter zijn genomen beslissing blijft dat het einde partij is slaat de vlam in de pan. Van alle kanten worden er dingen in de ring gegooid en een rel is ontstaan. De beveiliging moet alle zeilen bijzetten om deze opstoot niet te laten uitlopen in een complete Mayhem. Allerlei verschillende projectielen vliegen richting de ring. Mensen dit kan echt niet op het gala waar veel kleine kinderen liepen rond om hun vader om de trainer te supporten! Een paar trainers zien de ernst van de zaak en springen in de vechtende massa om de boel te sussen. Dit lijkt te werken. De toon is nu wel gezet voor het verdere van het gala. De organisatie vindt beide vechters toch bereidt om in de ring hun “entourage” aan te spreken op hun sportiviteit. Met een rematch in het vooruitzicht verlaten beide vechters de ring.

 

 

Beladen partijen zijn zeer mooi en je kunt er zeker van uit gaan dat de vechters zullen vechten op het scherpst van de snede. Beladen partijen moeten echter ook met veel zorg behandeld worden, hiermee doel ik op extra security rondom de ring naast de al aanwezige security in de de hal, wat eigenlijk een vereiste is voor een gala vandaag de dag. Eventueel het plaatsen van dranghekken rondom de ring. Het zou ook geen kwaad kunnen om van te voren de bezoekers op hun sportiviteit aan te spreken vooral omdat de media ons met argusogen in de gaten houd.

Ik hoop dat de promotor van NGW, na evaluatie van het gala hiermee de volgende keer rekening houd. De lobbyisten hebben jaren moeten knokken voor media aandacht en om de sport uit het verdomme hoekje te halen. Het zou eeuwig zonde zijn als het door een avond van onsportiviteit teniet zou worden gedaan.

 

 

 

 


 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.