FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Barcelona voor Ibssa, onbeslist

Barcelona voor Ibssa, onbeslist

E-mailadres Afdrukken
Het Slamm Event, Catalunya vs Holanda van 9 mei 2009 werd afgesloten met de partij van de sterke Matthias Ibssa tegen Chino Estaban. De stand tussen Nederland en Spanje is inmiddels 3-3 en deze laatste partij zou de doorslag geven.

Na de onrust eerder die avond is de sfeer terug gekeerd en in de zaal hangt enthousiasme en de spanning voor de laatste partij is goed te voelen. De kleine geheel Nederlandse Vip delegatie heeft de tafels zo dicht mogelijk aan de ring gezet om dit schouwspel nog beter te mogen ervaren.

Ibssa is voor niet voor veel commentaar vatbaar. Maar de korte krachtige zin, “Ik maak hem af …”, spreekt voor zichzelf. Ibssa is geconcentreerd en lijkt helemaal klaar te zijn voor zijn partij.

Ibssa opent de partij met meerder afhouders. Estaban word daardoor in zijn achteruit gezet. Maar hij komt terug met sterk bokswerk met daarover heen een hoge trap. Deze weet Ibssa keer op keer te blokken. Deze eerste ronde tasten de vechters elkaar af. Uit de zaal word massaal “Chino” geroepen, maar ook de Nederlandse kant laat van zich horen en schreeuwen “Mattie” 

De tweede ronde gaat van start en er word weer veel geclincht. Ibssa blijft jagen en zet Estaban weer in zijn achteruit. Toch blijft Estaban steeds onverwacht komen met die gevaarlijke trappen naar het hoofd van Ibssa. De eerste acht tellen zouden nu gegeven moeten worden tegen Estaban, maar de scheidsrechter laat de partij doorgaan.

De laatste ronde begint weer afwachtend, Ibssa lijkt zijn spelletje niet te kunnen spelen tegen het heftige bokswerk van Estaban met gevaarlijke trappen naar het hoofd IbssaIbssa is aangeslagen maar duikt in de verdediging en weet zich daardoor te herstellen.

De uitslag is onbeslist maar daar lijkt niet iedereen het mee eens te zijn. Ibssa zelf kijkt niet tevreden terug op deze partij, maar laat zich er verder niet over uit.

Ook Catalunya vs Holanda blijft onbeslist.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.