FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Holzkens en Chalied Oulad en Hadj topklasse in MECC

Holzkens en Chalied Oulad en Hadj topklasse in MECC

E-mailadres Afdrukken

De sporthal is voor sommige ondernemers een gepasseerd station wanneer ze hun evenement willen up-scalen. Daarom presenteerde Mohamed Yildez de vijfde aflevering van zijn Star Muay in het Auditorium van het Maastrichtse congres en expositie centrum MECC.


Een risicovolle up-scaling die hij best tot een goed einde bracht. Het risico was de reuze stap van eenvoudige sporthal voor 500 man naar een theater/congreszaal die de Limburgse ondernemer gereserveerd had om zijn evenement naar een hoger plan te tillen. Ondanks het comfort van zitplaatsen, de status, het gratis parkeren, etc is er een prijsverschil waar menig ondernemer goed over zal moeten nadenken.

Star Muay dansmariekes

Bij Star Muay was de ring op het podium geplaatst met daar omheen een aantal vip-tafels. En daar deed zich in de loop van de avond wat problemen voor. Onduidelijke aanhang van vechters en delen van het publiek verzamelden zich rond de vip-tafels, waar nu inplaats van zes man het dubbele had plaats genomen. De beveiliging hield de zaak goed in het oog en de catering maakte overuren.

Wai Kru

Daarnaast bracht Yildez met het invliegen van een viertal Thai zijn eigen versie van Nederland versus Thailand én hij had maar liefst zes andere A partijen waarvan de laatste twee voor een daverend slot zorgden.

Het eerste hoogte punt was de strijd om het Nederlands kampioenschap tussen Salah el Alloui (Champion Gym) en Kees Vergouwen (Studio 85). Het is een wonder dat Vergouwen de volle vijf rondes overeind bleef, hij wankelde diverse malen maar gaf niet op.

Nederlands kampioen Salah el Alloui, derde van links, Kees Vergouwen, tweede van rechts

Winnaar Salah el Alloui, “Het was een mooie harde partij. Ik wou het vóór de vijfde ronde afmaken. In de eerste ronde was het bijna afgelopen maar hij was echt 'saved by the bell'. Hij was wel dapper, maar je moet ook goed kunnen vechten. Ik was te veel gefocused om hem KO te slaan.” De Nederlands kampioen heeft verder een duidelijk toekomstbeeld voor ogen. “Eerst een paar weken rusten. Dan wil ik naar 70 kg om Mootje Khamal te verslaan”, verklaarde hij overtuigend.

Voorbereidingen van de Thai

De vier Thai kwamen wat later op de avond in het MECC aan. Ze moesten zich achter de catering voorbereiden, maar deze broodvechters malen niet om dat soort zaken. De Nederlandse vechters werden niet echt overklast, maar ze gingen wel overtuigend ten onder tegen deze Muay Thai profs.

De Thai wonnen alle vier partijen

Het was al in een vroeg stadium bekend dat de partij tussen Maria Verheijen en Titiana van Polanen helaas niet door ging, maar er bleven twee aardige damespartijen over. Daarover meer bij GRL PWR.Klik hier voor Isis Verbeek en Sylvana Pruymboom

Titiana van Polanen als verslaggeefster dan de rand van de ring

De twee laatste partijen brachten ook de neutrale toeschouwer op het puntje van zijn stoel. Een groot deel van het publiek leek zich inmiddels op het te klein geworden podium te hebben verzameld. Rapper Apa had het publiek opgezweept om achter hun favoriet Morad Salhi (Redhawks) te gaan staan. Wat dat betreft zag het er somber uit voor Nieky Holzken (Golden Glory)die zich door een intimiderende haag van Salhi-fans naar het podium moest begeven.

In de eerste twee rondes van de volgens K-1 regels afgesloten match gaf niemand één cent voor de Golden Glory kampioen. Het was eerder een kwestie van seconden, dan minuten dat hij definitief naar het canvas zou gaan. Alleen vader Holsken en zijn zus geloofde nog in hem terwijl alle toeschouwers al ritmies hun duim naar beneden bewogen. In de hoek van Holzkens stond men als versteend. De sfeer rond de ring werd in de derde ronde grimmig toen de uit zijn as herrezen Holzkens Salhi alle hoeken van de ring liet zien.

Holzkens, rechts is aan de winnende hand en laat dat het publiek weten

Hoewel het duidelijk was dat Holzkens de partij in die derde ronde in zijn voordeel beslist had, besloot de jury de fans van Salhi nog een ronde te gunnen, wat niet overstandig was gezien de geladen sfeer. Maar Holzkens steeg nogmaals boven zichzelf uit en kwam weer als winnaar uit de fantastische vierde ronde van een geweldige knokpartij.

Winnaar Holzkens in het midden, Morad Salhi, rechts

Het was voor de laatste partij van Chalied Oulad en Hadj (Showtime) tegen Warren Stevelmans (Vos Gym/Real Fighters) eerst nog de beurt aan rapper Apa om de gemoederen verder te verhitten.

Rapper APA, links, zweept de fans nogmaals op

De beveiliging stond op scherp terwijl promotor Yildez de geest in de fles hield. “Jongens wees sportief. Vechten doe je in de ring. We hebben in ons mooie Maastricht nooit problemen gehad, laten we dat zo houden”, waren zijn bezwerende woorden.

Opkomst Warren Stevelmans met onder steuning van Khamal Chabrani

Chalied Oulad en Hadj ging als een stormram over Stevelmans heen. Een woedende Ivan Hypolite en een bezorgde Mootje Khamal probeerde op de reeds aangeslagen Stevelmans in te praten. Maar tevergeefs. Stevelmans ging neer op een verwoestende combinatie en een directe in zijn gezicht.

Warren Stevelmans gevloerd door Pitbull Chalied Oulad en Hadj

De fans waren tevreden en verlieten opgewekt zonder enige wanklank het fraaie congrescentrum. De line up was zeer goed. De tafels waren uitverkocht en de enorme zaal zat redelijk goed gevuld. Star Muay van Yildez was zeer geslaagd! We kijken uit naar de volgende versie.

Winnaar Pitbull Chalied Oulad en Hadj, tweede van rechts
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.