FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Local Hero’s Down, Hoogwoud gala geslaagd!

Local Hero’s Down, Hoogwoud gala geslaagd!

E-mailadres Afdrukken

Het sympathieke Hoogwoud gala van Ton Vriend van Sokudo-Gym was geslaagd omdat je kon genieten van de harde partijen van de Local Hero’s en daar was het publiek massaal voor gekomen.

 

Local Hero Robin Vriend van Sokudo Gym, getraind door vader Ton, vocht de re-match, maar nu in de A-klasse tot 67 kg, tegen Nordin Kassrioui van Team Kassrioui. Robin werd behalve door zijn trainer en vader, ook nog bijgestaan door Ernesto Hoost, heel vroeger ook getraind door vader Vriend, waarmee de cirkel rond zou zijn. Het liep slecht af met Robin Vriend, die in de 32e seconde van de eerste ronde op een goed geplaatste high kick van Kassriouri tegen het hoofd naar het canvas ging.

 

 

“Zo wil ik al mijn A-partijen winnen, kort en snel,” zei Nordin Kassrioui na afloop van zijn eerste A-partij. “Ik ben blij dat ik de re-match gewonnen heb want vorig jaar heb ik onterecht op punten verloren.” Trainer Hassan Kassrioui, zelf een aantal malen EK- en WK Champ kickboksen, vertelde dat Nordin er hard voor getraind had. “Je start in de A-klasse is belangrijk. Maar je moet niet alleen winnen, je moet ook een spectaculaire partij vechten. Spektakel is belangrijk!” besloot de trainer. 

Ook tijdens de nieuwelingen partij tot 76 kg, tussen Bas Reddingius van Tinca Gym tegen een andere Local Hero, Daniel Kaag van Sokudo Gym kwam het publiek in Hoogwoud vanaf de eerste bel van de banken. Kaag genoot in de eerste minuut het thuis voordeel van het enthousiaste publiek, zeker toen Reddingius acht rust-tellen moest nemen. Daarna toonde Reddingius zich de betere vechter, hij kantelde het gevecht snel en Kaag ging neer op een prachtige stoot.

 

Helaas waren de dames partijen in Hoogwoud niet bijzonder. Misschien kwam dat omdat we afgelopen weken gewend waren aan dames die beiden het gevecht wilden maken. Denk maar eens aan Satya Maes tegen Anissa Haddaoui, Renee van Munster tegen Aleide Lawant. Of vorige week op het Beatdown gala, Sanne de Ruiter tegen Joanna Jedrzejczyk.

In de één na laatste partij van de avond, een C-partij, namen Felicity Bijnaar van Harveys Gym en Fransisca Hollander van Kamakura het tegen elkaar op. Hollander won deze partij overtuigend.

Het Main Event was een fantastische B-partij tot 63,5 kg over vijf ronden, de re-match tussen Piet Doorjé van FF Carbin/Fightsport Matchmaking en Danny Moh Shuk van FC Purmerend, die door de eerste gewonnen was. De explosieve vechtstijl van Doorjé staat garant voor een partij waarbij ook de neutrale toeschouwer naar het puntje van zijn stoel gaat. Na een afwachtend eerste rond waarin Moh Shuk goed countert, neemt Doorjé in de tweede en derde ronde duidelijk afstand van zijn tegenstander. Doorjé’s aanvallen worden preciezer en feller, terwijl Moh Shuk noodgedwongen alleen nog achteruit weet te vechten. In de vierde ronde probeert Moh Shuk het gevecht naar zich toe te trekken, terwijl zijn hoek hem waarschuwt voor de ongemeen felle counters van Doorjé. Ook in de vijfde ronde lukt het Moh Shuk niet de felle uitvallen te neutraliseren, hoewel Doorjé duidelijk vermoeid raakt. Duidelijke winnaar na vijf ronden, Piet Doorjé. Je kunt Doorjé verder aan het werk zien, 11 april op Fighters Delight tegen de Duitser Andrusch Assouyan.

Dit was een ongelooflijk goed slot van het Hoogwoud gala. Als het goed is, komt er in het najaar weer zo’n prima gala.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.