FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Stefan Struve in winning mood

Stefan Struve in winning mood

E-mailadres Afdrukken

Stefan Struve was wederom uitgenodigd door de UFC om acte de presence te geven op een UFC event. UFC 107 wel te verstaan. Stefan mocht the main card openen van het event en zijn partij zat ook bij de pay per view uitzending. Zijn tegenstander was de de door de wol geverfde Paul Buentello.

Als de partij begint werkt Stefan zijn tegenstander naar de grond en probeert een submission aan te zetten. De gehele ronde word op de grond uitgevochten, het is Stefan die met een body traingle zijn tegenstander tot opgave te dwingen maar de veteraan Buentello weet er weer handig uit te stappen en zich in de guard posititie te manouvreren met een "dubble mongolian Chob" plaats Buentello het laatste wapenfeit in de eerste ronde.

In de tweede ronde is het duidelijk te zien dat Stefan veel kruit heeft verschoten tijdens het grondwerk vooral de body traingle is een moordenaar voor je benen. In het begin van de ronde plaats Stefan een lichaamstrap hij raakt uit balans en valt, Buentello weet dat Stefan op de grond de betere vechter is en nodigt hem uit om weer te gaan staan. Na een clinchsitutatie werkt Stefan zijn tegenstander weer naar de grond en probeert een anklelock aan te zetten maar Buentello weet zich ook hier uit te werken en het gevecht word weer staande hervat.  Stefan komt in met een gesprongen knie maar Buentello vangt hem op met een harde "hoge" rechtse die Stefan naar het canvas doet belanden. Stefan staat op recht zijn rug en probeert weer met een gesprongen knie te scoren. In de eindfase van de tweede ronde zoekt Buentello de confrontatie op en gaat "toe to toe" de stoten vliegen over en weer het publiek is in extase.

De derde ronde.
Voordat de bel gaat voor de derde ronde geeft Stefan aan dat er een stukje tand in zijn mondbeschermer is blijven zitten, de dokter verwijdert deze vakkundig. Stefan scoort veelvulidg met lowkicks als valbijlen vallen deze op heb bovenbeen van zijn tegenstander. Stefan laat zijn naast goede "groundskills" ook te beschikken over "striking skills". Met kniestoten gevolgd door harde hoeken bestookt hij zijn tegenstander en van ellebogen is hij ook niet vies. Op deze manier vecht Stefan de ronde uit en het is nu wachten op de jury uitslag.


Van de drie juryleden geven er twee keer 29-28 in het voordeel van Stefan en een jury geeft de partij onbeslist. Stefan wint dus zijn derde opeenvolgende partij in de UFC en met spanning kijken wij uit naar zijn volgende optreden bij de UFC.

Struve vond achteraf dat hij het beter had kunnen doen. "In de eerste ronde ging het prima. Ik kreeg hem naar de grond. Maar achteraf had de Body Triangle me veel kracht in de benen gekost, waardoor mijn explosiviteit in de tweede ronde weg was. Aan het eind van de tweede ronde kwam ik goed terug. En in de derde ronde heb ik zijn benen aan gort getrapt." Struve doet het rustig aan tot de kerstdagen en gaat in januari weer volop trainen. Dan verwacht hij het belletje voor zijn vierde UFC partij.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.