FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Miloud El Geubli zet de legende voort

Miloud El Geubli zet de legende voort

E-mailadres Afdrukken

De naam Miloud El Geubli roept speciale herinneringen bij mij op tijdens mijn eerste kickboksgala in 1981 zag ik hem voor het eerst in actie. Daarna heb ik verschillende partijen van Miloud mogen aanschouwen en ik kan zeggen het was een lust voor het oog. Hij maakte deel uit van de elite selectie bij Mejiro Gym met vechters zoals: “Lucien Carbin, Rob Kaman, Andre Brilleman en Peter van Os. Er bestaat een anekdote

dat hij als voorbereiding de trappen van de hoge flats in de Bijlmermeer op en af rende, en hij schuwde het ook niet om aan een halve marathon mee te doen. Jammer genoeg verdween Miloud in 1992 en is hij tot op de dag vandaag spoorloos. Zijn zoon Miloud is nu in de voetsporen van zijn vader getreden en vecht en traint ook bij de hoofdstedelijke Mejiro Gym.

Als je de vechtstijl van je vader vergelijkt met die van jou, wat zijn de overeenkomsten en verschillen?

We zijn allebei goed met clinchen conditioneel zijn we allebei heel erg sterk, maar verder kan ik geen overeenkomst/verschil geven.  We hebben allebei respect voor onze tegenstanders en ik ben veel langer dan mijn vader is: heb de lengte van mijn moeder. We hebben allebei een eigen stijl

Welke partij van je vader reken jij tot zijn beste

De partij tegen Vieéra een fransman om de wereldtitel;

Toen hij wereldkampioen werd, hij brak in de 2de ronde zijn hand maar liet door wilskracht en discipline zien hoe sterk hij mentaal was, en vocht nog 10 rondes door met z’n gebroken hand en pakte die titel .

Is de druk extra groot omdat mensen verwachten dat jij ook dezelfde kwaliteiten als je vader hebt ?
Nee, want ik ben een hele andere vechter. Mijn vader is me vader en ik ben ik, verwachtingen zullen er altijd zijn. En ik heb zelf nooit een les of training van me vader gehad. Ik kan me helaas niks meer van hem herinneren.  Ik was 5 toen hij verdween.

Hoe lang train je al bij Mejiro Gym ?
Ik train al vanaf mijn 15
de bij Meijro Gym, Ben nu pas 22 geworden.

Je eerste trainingen bij Mejiro Gym volgde je samen met je broer, waarom is hij gestopt?
Vanwege school moest hij stoppen. Jammer, hij was technisch erg goed misschien wel beter dan ik.

Was de keuze voor Mejiro Gym een logische keuze omdat je vader daar ook heeft getraind?
Mijn moeder was er niet blij mee dat wij gingen kickboksen, ze was bang voor slechte invloeden maar vond dat als wij dit zo graag wilden dat we dan toch naar de beste school moesten, en toen was de keuze snel gemaakt door mijn moeder het werd Meijro Gym.


Wat geeft Mejiro Gym dat speciale tintje wat andere sportscholen niet hebben?
Meijro Gym is geen sportschool met glitter of glamour maar is gewoon Old school en heeft gewoon de beste basis, en het is in de oude staat behouden en natuurlijk ook omdat mij vader er heeft getraind Zijn zweet zit nog in de maten en muren, Net zoals anderen grote vechters die daar groot zijn geworden.

Wat is de chemie tussen jou en Andre Mannaart ?

Andre Mannaart, heeft altijd begrip gehad voor mijn situatie want ik had niet altijd geld om te trainen en hij heeft er wel al die jaren voor gezorgd dat ik er gewoon kon gaan trainen en ben waar ik nu sta!  Hij geeft me een schop onder me hol daar wanneer het nodig is want ben niet altijd een lieverdje geweest. Hij heeft mij om het rechte pad gehouden. Hij heeft al die jaren in mij geloofd en dat doet hij nog steeds.


Hebben jullie samen een pad uitgestippeld voor de komende jaren voor je carrière?
Daar kan ik helaas niet op ingaan, maar het komt er wel mooi uit te zien en veelbelovend hoop ik.


Ga jij binnenkort de overstap naar de full profs maken ?

Ik heb een sponsor, train fulltime 2x per dag 7 dagen in de week.

Hoe is het om samen te trainen met Andy Souwer ?

Andy Souwer is een geweldige gozer doet zich niet anders voor als anders hij is en blijft gewoon Andy, En leer heel veel van Andy Souwer het is heerlijk om met hem te sparen. Want dan voel ik hoe het is om te Thaiboksen op het hoogste niveau

Wanneer ben jij op een groot gala te bewonderen?

Wanneer kan ik niet zeggen, wil in ieder geval meer ervaring opbouwen en de rest laat ik aan Andre mijn trainer over.

Vroeger was Mejiro Gym naast Chakuriki een van de toon aangevende dojo?s van Amsterdam en omstreken, hoe is dat nu volgens jou visie ?

Ik weet het eigenlijk niet want me hart ligt bij Meijro Gym maar heb wel Respect voor de vechters die van beiden sportscholen komen.

Op 28 november as. vecht je op het gala van Mejiro Gym in Sporthal Zilvermeeuwen tegen Amin Chakoud hoe verloopt de voorbereiding ?
Goed.


Kan jij omschrijven wat voor jou de perfecte wedstrijd voorbereiding is ?
Goed eten, goed slapen, mijn moeder en  vriendin  maken de lekkerste en de gezondste maaltijden voor me klaar, geven me de rust daar waar nodig is. Ik zorg dat mijn conditie goed op pijl is ga naar de fysio laat alles checken en belangrijkste is niet te veel gezeur en gezeik aan me hoofd, en mijn vriendin heeft hier alle begrip voor. En natuurlijk sparren met de jongens van Meijro op hoog niveau.

Wie tip jij als de winnaar van de K-1 finale op 5 december as ?

Waarschijnlijk Sem Schilt maar ik hoop op Badr Hari en als Alister Overeem wint vind ik dat persoonlijk jammer voor de kickboks wereld en de K1. Waarom? Omdat ik hem persoonlijk geen echte thaibokser vindt hij beoefent een andere sport hij moet het bij de MMA houden daar is hij heel goed in.

Mejiro Gym heeft branches in ?Friesland, Drenthe en zelfs over de grens. Zie jij het als een meerwaarde dat je ook bij de andere vestigingen kan trainen en sparren ?

Meijro Gym Amsterdam betekent voor mij meer en ik denk dat ik bij de hoofvestiging in Amsterdam meer tot zijn recht kom de andere vestigingen dragen de naam, ik hoop wel dat er ook goeie vechters uit voort komen.Worden er wel eens ?sparavonden? georganiseerd bij de andere vestigingen?

Ja, in het weekend dan reizen we gezamenlijk met Mejiro Gym Amsterdam af naar Friesland en Drenthe.

Wat zijn je hobby’s naast het kickboksen ?

Ben gek op shoppen, Hou van goeie films en kijk standaard naar It`s Showtime of K1 Hou ook wel van een avondje stappen met vrienden.


 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.