FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Aussie niet tegen Miedema op Slamm6

Aussie niet tegen Miedema op Slamm6

E-mailadres Afdrukken
Souverein, zo kun je de overwinning in Beverwijk van Lhoucine ‘Aussie’ Ouzgni tegen Amir ‘The Sfinx’ Zeyada noemen. Was Aussie het Main Event vóór de pauze, aan het eind van de zondagavond, lukte het Brian Douwes in het andere spektakel niet om afstand te nemen van de reus van Mejiro Gym, Raymond Welborn.

Zeyada oogde heel scherp voor de wedstrijd en zelfs na de acht tellen in de derde ronde, wilde hij voor de KO gaan. Maar het liep anders.

“In de eerste ronde heb ik afgewacht, hij kwam heel sterk met z’n low kick, maar die heb ik goed afgeblokt, “zo analyseerde Aussie de eerste ronde. “In de tweede ronde heb ik de wedstrijd naar me toegetrokken. En de derde ronde heb ik helmaal gedomineerd. Hoogtepunt van wel die cross waarop hij acht tellen kreeg. En die punch vol in zijn gezicht, hij ging daarop niet neer maar hij had er wel degelijk last van.”

Over het komende Slamm6 gala was de kampioen duidelijk, “Er zal op 29 november in Almere géén partij tegen Miedema komen. Er staat nu een partij tegen een Thai gepland.” De gewichtsklasse -82 kg bevalt hem niet, bovendien wil Aussie weer terug naar -76 kg met het oog op een plek in de K-1 Max.
Slamm promotor Maikel Polanen wilde nog niet kwijt tegen welke Thai Aussie zou komen te staan. De Slamm partij van Douwes tegen Ismael Londt gaat zeker door.
De getergde Douwes over Londt na afloop van zijn Draw tegen Welborn, “Die gaat neer, ik ben nu goed opgewarmd.”

Douwes kon slechts in het begin van de eerste ronde tegen Welborn domineren, want de afhouders van Welborn bleken de hele wedstrijd effectief. In de vijfde ronde kwam Welborn twee maal goed door met een ‘high knee’ die een gapende snee tussen de wenkbrouwen van Douwes veroorzaakte.

De entourage van Douwes was gepikeerd om de Draw, “Hij (Welborn) deed helemaal niks. Ze zouden hem een gele kaart voor passiviteit moeten geven!” Ook Douwes was ervan overtuigd dat hij het merendeel van de rondes op zijn naam had geschreven.

In de kleedkamer van Welborn heerste een opgelaten stemming over het behaalde resultaat omdat het zijn eerste A partij over vijf rondes was van de 202 cm lange kickbokser die pas ruim drie jaar, waarvan anderhalf als prof, in de ring staat. De 27 jarige vechter wil nog meer aan massa winnen tot hij tussen de 110 - 112 kg is, een goed gewicht voor de K-1.
Trainer Rogier van de Heijden van Mejiro Gym glimlachte en veinsde boosheid, “Ik ben boos omdat hij veel beter kan. Het is zijn eigen schuld dat het een draw is geworden want Raymond had makkelijk een tandje bij kunnen zetten.”
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.