FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Nederlandse vechters beste ter wereld

Nederlandse vechters beste ter wereld

E-mailadres Afdrukken
“Ik reken de Nederlandse vechters tot de besten van de wereld”, zegt Sayoknoi in een exclusief interview in Bangkok met Fightweek redakteur Jose Stephen.

Op vrijdag 24 juli jl heb ik een afspraak met Sayoknoi en met zijn manager Mr Pong in het drukke en hectische Bangkok. Sayoknoi traint bij Muay Thai plaza 24 de school van Mr. Pong. Eenmaal aangekomen bij de Sportschool is Sayoknoi bezig met het laatste gedeelte van zijn eerste training. Mr. Pong nodigt mij uit voor een seafood lunch in restaurant Savoey. Panjonsuk traint ook tijdelijk bij Mr Pong en vergezeld ons voor de lunch.

Inmiddels heb je twee keer in Nederland gevochten hoe heb je dit ervaren ?
De vlucht is lang maar de Nederlandse bevolking was erg aardig. Onlangs vocht ik tegen Harry Lodewijks in Maastricht en deze partij heb ik gewonnen. De Nederlandse vechters zijn zeer professioneel met de sport bezig net als de Thaise vechters.

Wanneer ben je weer te bewonderen in Nederland ?
Ik ben door Milton (Felter) en Mike (Polanen) weer uitgenodigd om op 29 november aanstaande met het Thaise team te vechten in Almere. Ik weet niet wie mijn tegenstander is. Ik kijk er wel naar uit om met de beste vechters van Thailand de handschoenen te kruisen met de Nederlandse top.

Je eerste optreden in Nederland op Slamm V ging niet zonder slag of stoot ?
Dat kan je wel zeggen, vlak voor dat wij zouden afreizen naar Nederland een paar dagen voor het evenement braken er politieke onlusten uit in Thailand en de nationale luchthaven werd bezet. Even zag het er naar uit dat wij niet naar Nederland zouden gaan maar na een zeer lange weg via Maleisië, Hongkong, Duitsland kwamen wij toch een dag voor het evenement in Nederland aan.  Ik hoop dat het dit jaar beter zal gaan en dat wij via de normale weg een paar dagen eerder in Nederland aankomen.

Welke Nederlandse vechter is je favoriet ?
Ik vind Remy Bonjaski een hele goede vechter en heel sympathiek als mens.

Word het niet eens tijd dat er een Nederlandse delegatie in Thailand komt vechten ?
Ik kan mij nog goed herinneren hoe ik als kleine jongen naar de wedstrijden tussen de Thaise en Nederlandse vechters heb zitten kijken. Het hele land stond achter de Thaise vechters en het was een hele happening. Ik zou het een hele eer vinden om in mijn vaderland in het lumpini stadion te vechten tegen een afgevaardigde van het Nederlands team. Ik hoop dat er een promotor is die het aandurft.

Ga jij ook een poging doen om in de k-1 max te komen ?
Ik denk dat ik te licht ben voor de k-1 max als ik in training ben  weeg ik niet zwaarder dan 66kg.
Ik heb ook geen zin om middelen te gaan gebruiken om zwaader te worden. Ik zie wel wat de toekomst brengt.

Mr. Pong noemt zijn pupil gekscherend  “the Pacman of thaiboxing
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.