FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Jorina, rules the waves!

Jorina, rules the waves!

E-mailadres Afdrukken

Het was een echte battle, afgelopen zondag 29 maart 2009 in Groot-Brittannië om de vacante Dames Wereld Weltertitel tot 66,6kg van de ISKA, tussen de 32e jarige Helene Garnett uit Sheffield. En Jorina Baars, de twintig jarige, ongeslagen, meervoudig Nederlandse kampioene van Team Schreiber/Sports Arts uit Den Helder, die ook nog haar eerste buitenlandse partij vocht.

 

 

Het begon niet zo best, toen Baars een paar dagen vóór het gevecht, haar rechterpols bij het sparren blesseerde. Maar goed ingetapet, begon ze aan de wedstrijd. De eerste ronde was voor de Engelse die direct het thuisvoordeel wilde uitbuiten. In de tweede ronde ging het gelijk op. In de derde rond kwam de Nederlandse kampioene op stoom. De knie, vol tegen de kin van Garnett leek een zekere winst voor Baars te leiden.

 

Niets bleek minder waar, omdat de beruchte Engelse partijdigheid de kop op stak. Baars kreeg voor uitglijden bijna acht tellen aangesmeerd. Waar de Engelse in Nederland al een paar keer acht tellen had gekregen, was dit in Sheffield niet het geval. “Haar witte topje was helemaal rood van het bloed geworden. In de vierde ronde raakte ik haar nog twee keer weer vol op haar gezicht, maar niemand reageerde,” zo verwoordde Baars de rol van de arbitrage.

 

“Doe het voor mij,” schreeuwde Irma Verhoeff (Team Schreiber) vanuit de hoek, dat was het sein in de laatste ronde voor Jojo om er nog een schepje boven op te doen, om maar alle twijfel voor de jury weg te nemen over wie de echte kampioene was. “We beukten er op los tot we geen adem meer hadden en op een gegeven moment was het bij Garnett op. Ik heb gewonnen omdat ik gewoon harder knokte,” concludeerde de nieuwe kampioene.

 

Trainer Jaap Blokker (Sports Arts) vult aan,” Ik zeg altijd tegen de promotoren, met Jorina haal je een echte knokker naar je evenement. Ze vecht keihard, ze gaat maar door, waardoor je gala een echt spektakel wordt.”

 

Het gaat goed met de dames kickboksers. Dat mag blijken uit de nieuwe sponsor die zich voor “JoJo” Baars gemeld heeft. En, Baars en haar management bestuderen een aantal aanbiedingen uit USA, maar ze vecht in ieder geval op zeventien oktober 2009, op het gala van Sports Arts in Den Helder.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.