FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Leyla Brouwer, nieuwelingen talent bij Dodi

Leyla Brouwer, nieuwelingen talent bij Dodi

E-mailadres Afdrukken

Talentvolle nieuwkomers krijgen bij Dodi altijd voorrang. Zo ook bij de twee dames partijen die hij geprogrammeerd had. Met een schuin oog naar Girl Fights Only van Team Schreiber heeft zich met Leyla Brouwer (KB Komen) een pittige jonge dame aangediend waar met der tijd rekening mee moet worden gehouden.


 

Haar partij tegen Nora Ait Achmed (Gassa Gym) was best een aardige knokpartij van een zeer aardig niveau voor een nieuwelingen dames partij. Ait Achmed nam het initiatief in de eerste ronde maar Brouwer trok de partij vanaf de tweede ronde naar zich toe.

De 16 jarige Brouwer wordt sinds drie jaar getraind door Ruud Talens, beslist géén onbekende voor talentvolle dames. Bij Talens, KB Komen in Den Helder is ooit stervechtster Jorina 'Jojo' Baars begonnen. Hij weet wat een talent in zich moet hebben.

“Ze is een vastbijtertje met een leeuwenhart die op verschillende manieren de confrontatie aangaat”, verklaart Talens. “Haar specifieke talent is de combinatie”. Brouwer wil maar één ding. “Ik wil veel partijen draaien en zo ver mogelijk komen”. Dus de A klasse. Ondertussen doet ze het MBO met als richting Vrede en Veiligheid en hoopt sportinstrukteur te worden.

In de tiende partij stonden Tripta Biekram (Vos Gym) en Waffa Driouech (M&R Sport) tegenover elkaar. Winnaar Driouech toonde zich een slimme vechter door haar tegenstander steeds aan haar uitgestoken been naar de grond te gooien. Blijkbaar wist Biekram zich daar geen raad mee.

De 16 jarige Driouech staat onder de hoede van haar grote voorbeeld, oud Europees en Wereldkampioen Majid At Elbachir. Co-trainerster Rkia-faiz, “Waffa is een talent waarvan we veel zullen horen”. Driouech zit op havo/vwo en is van plan HBO Rechten te gaan studeren.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.