FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Event Gala's Kick Off van Openluchtgala's in Heiloo

Kick Off van Openluchtgala's in Heiloo

E-mailadres Afdrukken

Openluchtgala's zijn misschien HET zomer fenomeen tijdens de laatste weken van het vechtsportseizoen. Was er tot voor kort alleen het gewaardeerde 058 vechtsportgala van Meijiro Gym. 058 op 18 juni in Leeuwarden krijgt gezelschap/ concurrentie van het 'overdekte' gala op zondag 3 juli van Day's Gym en Anthony "Kabouter" Kane op de Grote Markt in Almere. Dayon Mungra van Day's Gym laat weten, "Het gaat ons niet om een specifiek buitengala. Almere is gezegend met zoveel talentvolle kickboksers dat we zoiets met beide handen aangrijpen." De kickoff van het seizoen van openlucht gala's was in Heiloo. Verslaggeefster Alexandra van Dam ging de sfeer proeven.

Het Openlucht straat-boksgala in Heiloo van Team Boot was afgelopen zondag 29 mei wederom een groot succes. “Je hebt het zelf kunnen zien”, vertelt de initiatiefnemer Josemir Poulinho, Joos met een stralende lach.

Openluchtgala Heiloo. Foto van Alexandra van Dam

“Eigenlijk is het ontstaan door een jongen die heette Sleis," gaat Joos enthousiast verder. "Hij had ruzie op een pleintje en toen gingen ze elkaar uitdagen. Tenslotte hebben ze het hier uitgevochten. Dat was toen binnen met een man of 100. Later werd het zo'n 150 man. Nu is het uitgegroeid tot wel 350 man en dat kunnen we binnen niet meer aan. Dus zijn we het in de openlucht gaan organiseren, net als vandaag." Saai was het zeker niet. Met Joos in de ring als scheidsrechter werden er door de deelnemers rake klappen en trappen uitgedeeld wat na 3 en soms 5 rondes werd afgesloten met een vriendschappelijke omhelzing en een luid juichend publiek. "Het zijn jongens van de straat die hier komen vechten tegen getrainde jongens van Team Boot", vertelden een paar deelnemers. Er wordt afgesproken in de kroeg. En dan word er gevochten onder leiding van ervaren instructeurs van Team Boot. In de ring met handschoenen, een bitje, een paar regels en een scheidsrechter. Zo krijg je dat de jongens vanzelf minder gaan drinken en meer gaan trainen, want ze willen fit zijn voor hun volgende wedstrijd. En dat kan allemaal bij teamboot.

Openluchtgala Heiloo. Foto van Alexandra van Dam

Het publiek werd getrakteerd op een optreden van Dewi van Idols. “In het begin vond ik het best wel erg , dat twee jongens of meisjes elkaar zo in elkaar aan het slaan zijn. Maar later vond ik het wel leuk en viel het eigenlijk best wel mee. Er word veel gelachen en iedereen heeft er lol in. Ik denk dat het wel een goed initiatief is voor de jongeren hier en dat ze daar wel hun ei in kwijt kunnen." zei het publieks idool.
De sfeer in Heiloo was gemoedelijk, iedereen wachtte geduldig en enthousiast af tot de volgende lefgozer de ring betrad. Promotor Joos zoekt wel een grotere lokatie voor zijn volgende gala. "Wel in Heiloo", laat hij enthousiast weten.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.