FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Saban met zwaargewicht George naar 058

Saban met zwaargewicht George naar 058

E-mailadres Afdrukken

Saban, over een maand pas 50 jaar, heeft een turkse achtergrond en woont zijn hele leven in Amsterdam en draait al meer dan 35 jaar in de kickboxwereld mee. Sensei Saban heeft wereldwijd wedstrijden gedaan, maar ook de dames uit de rosse buurt en op veel sportscholen en zelf in de jeugdgevangenis les gegeven.

Vroeger heeft Saban met Lucien Carbin in de Bijlmer en daarna met Andre Brilleman in A,dam Noord trainingen gegeven. Zoals hij zegt, “Door de jaren heb ik aan duizenden mensen les gegeven en de jongens die dit lezen weten wel wie ik ben.”

Zwaargewichttalent talent Colin George van Saban Gym

Op 18 juni vecht één van zijn grootste talenten, Colin George op het openluchtgala 058 in Leeuwarden. De 24 jarige George traint nu twee jaar, twee keer per dag en werkt daarbij ook. Saban is streng, maar beloont zijn jongens ook. “Deze sportschool is meer dan gewoon een sportschool voor ons”, vertelt George. “Het is een thuis en sensei Saban is net een vader voor ons. Hij is er altijd, zelfs s'nachts kan je hem uit zijn bed bellen. Iedereen kent hem in de buurt hier en als er problemen ergens zijn met jongens op straat, dan komt de politie eerst naar Saban om te helpen het probleem met de jongens op te lossen. We hebben een erg goede band met elkaar hier op de gym en daardoor kunnen wij ook door dik en dun gaan en doorgaan tot het uiterste.”

Sensei Saban met Colin George

Vóór deze wedstrijd heeft hij tegen een jongen gevochten van Rock gym in Leeuwarden en op KO gewonnen. Nu staat hij tegen een jongen van Mejiro gym Leeuwarden. “Het zal een wedstrijd worden waar degene die het slimste vecht wint. Ik geeft nooit zo maar iets kadoo. Ik respecteer mijn tegen stander maar kijk nooit tegen hem op”, verklaart de vechter.

George is een opkomende vechter, zo,n jongen die iedereen graag in zijn sporschool wilt. Sensei Saban, "Colin zal straks een van de beste zwaargewichten worden. Ik geloof in hem en zal alles geven om hem op die plek te krijgen. Uit niets maak ik van deze jongen een vechter. In Thailand hebben ze in moeten slikken wat ze over mij en mijn jongen gezegd hadden. Hij heeft laten zien dat we ook kunnen vechten. Want iedereen ging uit zijn dak toen Colin zijn tegenstander zwaar KO sloeg. Ik hou niet zo van praten maar in de ring moeten mijn jongens maar bewijzen dat zij ook met de bekende vechters kunnen vechten. Wij van Saban Gym respecteren onze tegenstanders maar we zullen niet opzij gaan. We zijn knokkers in de ring. Ik groet iedereen met respect ook mensen die ik niet ken en mij als een vijand zien. Die groet ik ook met respect. We zullen het zien in Leeuwarden.

Beste vrienden van de kickboxwereld, we trainen er hard voor om dit gevecht ook te winnen. We zijn zeker gehaaid om goed resultaat neer te zetten en te zorgen dat het publiek ook uit zijn dak kan gaan. In de stad Leeuwarden zullen mensen zich straks niet meer afvragen, wie zijn die vechters van Saban Gym? Als mensen dat willen weten, zou ik zeggen kom zeker kijken op het gala van 27 november. Wij vechten in Amsterdam. Iedereen mag komen kijken wat Saban voor vechters in huis heeft."
Sensei Saban laat zijn jongens niet gauw in de ring. Het is trainen, trainen en nog eens trainen. "Ze zijn er klaar voor, zeg maar als ze hier op de gym iemand KO geslagen hebben voor ik ze de ring in laat", verklaart de trainer liefdevol.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.