FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Wielsen en FFC/Continental klaar voor volgende stap

Wielsen en FFC/Continental klaar voor volgende stap

E-mailadres Afdrukken

“Het gaat heel goed met de Gym”, vertelde manager Mark Muller terwijl hij met een wijds gebaar duidelijk maakt waar de uitbreiding wat hem betreft komt. Sinds FFC/Continental in januari het nieuwe onderkomen in Sloten heeft betrokken is een een flinke aanwas van jongeren gekomen. Er zijn nu totaal 300 leden en 6 begeleiders.


 

Muller is verrast door de groei, die hij pas verwacht had wanneer het nieuwe parkeerterrein klaar is. Desondanks is er nu al een grote groep recreanten uit de omgeving toegestroomd.

Organisatorisch heeft Muller er vaart achter gezet. FCC/Continental is met aparte damesgroepen gestart. Medisch Fitness-trainster Alexandra van Dam leert de vechters hun sensoren te beheersen onder andere om blessures te verkomen. En matchmaker Ellen Bruins is binnen gehaald om de partijen te regelen voor alle wedstrijdvechters behalve de A-vechters. “Zakelijk gaat het heel goed tussen hem en Lucien Carbin, vertelt Muller.

De Koreaan Boran Moon traint bij FFC/Continental op verzoek van Koreaans Sport ministerie

“Over 4 à 5 jaar is er alleen nog Ruts, de K1 zoals we die kennen is dan dood”, laat Sergio Wielzen weten. De 22 jarige vechter heeft ook in Geneve met zijn klinkende overwinning op Anuwat laten zien dat hij nu de nieuwe Star is van FFC/Continental. Wielzen kijkt met plezier terug op de voorbereidingen voor dat gevecht. “We hebben twee dagen lang geoefend op die gelijkbenige afhouder in zijn gezcht. En op explosiviteit. Je moet het bij hem niet van lange combinaties hebben. Het gevecht was spannend, je weet dat hij een sluipmoordenaar is. Ik hoorde 'krak' na die sprong en dacht 'die zit'! Ik wist van blijdschap niet waar ik naar toe moest rennen.”

In september vecht Wielzen een wereldtitelgevecht bij 'It's Showtime'. Eerst nog in juli een gevecht tegen een 'Fransman' en dan gaat hij zich helemaal op 'Ruts' richten.

Sergio Wielzen

“Toen ik voor het eerste bij Lucien op de training kwam dacht ik, 'dit is een film', ik moet één van hen worden. Ik heb veel gelaten om een goede vechter te worden. Ik wil tegen de beste staan om de beste te zijn. En ik ben blij dat ik op mijn 22ste op dit nivo sta. Ik wil niet heel lang blijven vechten. Ik zou graag Lucien willen assisteren of iets voor mezelf beginnen”, zegt Wielzen tot slot.

Kallal Aziz, één van de nieuwe talenten van Carbin. Hij gaat straks naar de Johan Cruyff academy.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.