FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

"All Business", Straatboksen in Heiloo

E-mailadres Afdrukken

StraatBoksen "All Business" editie in Heiloo was meer dan alleen maar een paar partijen, opgezet door de organisator, het waren zeven leuke straatboks partijen met een mix van jong, oud ervaren en onervaren. Straatboksen is bedacht door Josemir Poulino de eigenaar van Team Boot in Heiloo.

Met vrienden liep hij al een hele tijd met het idee om een keer tegen elkaar een kickboks partij te doen zo gezegt zo gedaan, na de partij kreeg Josemir steeds meer te horen dat mensen heel graag een keer een kickboks partij zouden willen doen maar omdat ze niet wisten hoe het eraan toe gaat en niet de nodige training uren konden opbrengen of omdat ze simpelweg niet aan durfde om de echte ring in te gaan. Poulino kwam met het idee om het bij Team Boot te doen, omdat het idee van oefen wedstrijden er niet waren. Omdat het geen kickboks gala is en hij niet zomaar overal wou roepen dat hij kickboks gala's zonder enige kennis daarin organiseerde bedacht hij de naam "Straat Boksen". Nu vele edities later is Straat Boksen uit gegroeid tot een begrip in Heiloo en omstreken en heeft een trouwe aanhang van jong en oud.

Na de openingspartijen van de hele kleintjes was het de beurt aan Joery Roele(10 jaar) en Stef Stiegelis (10 jaar) deze vrienden van elkaar en trainings maatjes lieten een harde technische sparring sessie zien met weer beide jongens als winnaar. Joery Roele heeft inmiddels al twee echte kickboks partijen gedraaid en volgend jaar zullen hoogstwaarschijnlijk de rest volgen.

Joery Roele, blauwe hoek vs Stef Stiegelis. Foto, Nhi Ho Thi.

De straat bokspartijen werd geopend door Mike "druifje" Koopmans tegen Loc Nguyen. Koopmans is zo een jongen die eens in de zoveel tijd de gym binnenstapt hard aan het werk gaat  en weer een hele tijd verdwijnt terwijl Nguyen een hele rustige jongen is en regelmatig traint. Bij de bel van de eerste ronde ging Koopmans al meteen van start en raakte de wat rustigere Nguyen meteen al op zijn neus wat resulteerde in 8 tellen rust nemen voor Nguyen na nog 2x rust voor Nguyen stopte de scheids de partij in de eerste ronde. Winnaar Mike Koopmans.

Mike "druifje" Koopmans, rode hoek vs Loc Nguyen. Foto, Nhi Ho Thi.

Daarna was er een bokspartij tussen Mike Ranzijn, kickbokser van Team Boot en Nick Hardenveld uit Purmerend. Ranzijn heeft een kickboks partij gedraaid en Hardenveld een boks partij. Hardenveld controleerde aanvankelijk de partij maar na een harde rechtse hoek van Ranzijn en omdat er snel geteld word kreeg Hardenveld 8 tellen rust. In de 2e ronde komt Hardenveld wel goed terug en zet deze op zijn naam. Maar in de laatste ronde is Ranzijn wakker geworden en lijkt het alsof Hardenveld vermoeid is. Na een spannende wedstrijd met acties over en weer, werd Ranzijn als winnaar uitgeroepen.
Hierna volgende een korte pauze en het publiek was er helemaal enthousiast over, sommige konden het niet geloven dat de vechters allemaal netjes op school zitten of fulltime werken, "Mijn kleindochter die al vaker naar Straat Boksen was geweest zei tegen mij, oma u moet een keer mee. Mijn gedachte was daar wil je toch niet gezien worden daar komt geen goed volk op af. Mmaar ik had het fout, ik zie zelfs hele families hier", zei één van de bezoekers hier met een lach.

Na de pauze waren er nog twee "main events" de eerst main event was voor Yad Sharif uit Heiloo die al een aantal straatboks partijen heeft gehad. Omdat zijn oorspronkelijke tegenstander niet kwam opdagen stond Sharif tegen Jonathan Jongkind van Team Boot waarvan zijn tegenstander had afgezegd. Jongkind en Sharif vochten drie rondes lang een harde partij. Hoewel er na de vierde ronde nog geen duidelijke winnaar kende en werd tot nog een ronde besloten. Sharif kon het niet meer aan en gaf op bij de aanvang vijfde ronde. Na de partij zei Jongkind dat hij het nooit had gedacht dat het zo zwaar was en hij zeker harder gaat trainen om een echte wedstrijd te draaien.

winnares Lotte Damen, rode hoek. Foto, Nhi Ho Thi.

En dan was het tijd voor de main event een Boks partij tussen twee ervaren dames, AO van een bekende boksschool tegen de ster van Team Boot, Lotte Damen, die haar comeback maakte. Voor Damen was het twee jaar geleden dat ze voor het laatst de ring instapte en haar laatste C kickboks partij had gewonnen. Nu besloot Damen het weer te willen proberen en begon twee maanden geleden met trainen. Het beloofde al opvoorhand een spannende partij tussen twee harde dames te worden. In de eerste ronde lieten de dames direct zien dat ze harde knokkers zijn en dit voor hun "all business" was. Damen kreeg in de eerste ronde de overhand en haar tegenstander moest zelfs 8 tellen nemen. In de tweede ronden domineerde AO.  Na een peptalk van haar coaches sloeg Damen er in de 3e ronde weer goed op los. Het werd een mooie harde ronde waarin Damen domineerde en het publiek genoot. De toeschouwers beloonden niet alleen de winnares Damen maar ook AO met een luid applaus.

Hiermee kwam een mooi straatboks avondje ten einde en het publiek baalde dat er in december niks was en eind januari pas weer. De ringspeeker liet al vallen dat het " The night of main events" editie zal worden met als hoofd party een kickboks match tussen Sven Twisk, Team Boot en Juan Esteban uit Amsterdam. Twee jongens met wedstrijdervaring en het betreft een rematch van een eerdere ontmoeting die Twisk had gewonnen.

Binnenkort, The night of main events met Sven Twisk. Foto, Nhi Ho Thi.
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.