FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Friday Night Fight Night, succes Part 1

E-mailadres Afdrukken

Het is vrijdagavond, WK voetbal is aan de gang, de files nemen af. The Sand is zit vol FNFN-kickboksliefhebbers. Om 2000 kon je nog een redelijke schatting maken van het aantal liefhebbers en om 2100 wordt het terras, tot dan exclusief voor de media, geopend voor het publiek. The Sand zit dan tot het dak vol. FNFN, Part 1 kent een geweldige kickstart, op naar Part 2 op 24 september.


Friday Night Fight Night, een nieuw concept stond op de flyers. Elke laatste vrijdag van de maand een kickboks evenement in The Sand in Amsterdam. Een risico? Terwijl na afloop de FNFN overgaat in Urban Motherfuckers aarzelt John Chin om die vraag te beantwoorden. FNFN, een risico? “Ja en Nee”, laat hij met een vermoeide glimlach weten. “We hadden niet verwacht dat het vanwege het WK voetbal zo'n succes zou worden. Een risico was het wel, maar een berekend risico. We hebben het zeer goed doordacht. Er zijn promotoren die het in Amsterdam laten afweten en in dat gat zijn we bewust gesprongen.”

FNFN, de uitstraling van een groot sportevenement

Promotor Sohrab Saeeyan, “De sfeer heeft te maken met de verwachtingen die het publiek heeft. Ze verwachtten niet veel voor €22,=, maar ze zagen ineens dat dit een uitstraling had van een groot sportevenement. Iedereen was positief verrast.” Als mede-organisator was hij zeker tevreden met FNFN, Part 1. “We waren allemaal positief verrast. We dachten dat we pas bij deel 2 of zelfs pas bij deel 3 ons stempel hadden kunnen zetten.” Ook over de samenwerking met zijn nieuwe partners, STB Fightgear, François Lubbers en Black Label is de jonge ondermemer tervreden. “Het is de eerste keer dat ik zo'n gala met meerdere partijen organiseer. Het ging erg goed. Iedereen heeft een bijdrage geleverd zoals we dat eerder gepland hadden. Volgende keer gaan we ook verder volgens de ingredienten die we nu ook gebruikt hebben, zoals de beveiliging, de lichtjongens, etc.”

Het FNFN publiek is een prettig gemengd publiek, dat je in Amsterdam kan verwachten. Géén etniciteit overheerst, de sfeer is relaxed. Zelf bij scheidsrechtelijke dwalingen wordt na een korte uitbarsting van verontwaardiging het feest voortgezet. Chin, “We hebben een goed publiek. Dat is in de loop der jaren opgebouwd dankzij de reputatie die we met Amsterdam Fightclub hebben opgebouwd. Daardoor is FNFN ook een succes kunnen worden.”

FNFN is geplanned tot 2011 en in elke aflevering zal een toernooi gehouden worden. Chin, “We willen ook nog een 'Superfight' organiseren. Het gaat niet om peperdure jongens, maar om een match van vechters die om onbegrijpelijke reden nooit tegen elkaar hebben gestaan. En waarvan je denk 'die' partij zou ik echt willen zien.”

Hoe gaat het verder? Saeeyan, “We plannen nu een 8-mans zwaargewichten toernooi. En Mosab Amrami wordt de hoofdpartij. Houd de website in de gaten.”

Atik Asuarzadeh, midden met belt, winnaar 8-mans toernooi en WMTA wreldtiten

Lees verder over het FNFN, Part 1. Revelino Dongo sluit Surinaamse bijdrage positief af. En een leuke damespartij van Tripta Biekram.

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.