FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Khamal tussen Japan en Thailand

E-mailadres Afdrukken

Mootje Khamal kijkt zunig bij het gloeiende haardvuur van Vos Gym en neemt de tijd om te antwoorden. Maakt het uit dat hij van 63kg naar 70 is gegaan? Is Chris van Venrooy daarom niet in het voordeel in de eerste partij van het K-1 WorldMax toernooi in Utrecht?

“Tegen Chris wordt het een zware partij. Het is inderdaad de eerste keer dat ik op 70kg vecht, maar ik vind mezelf, nu ik zwaarder ben, sterker”, verklaart de negentien jarige vechter.

Mocht hij in de finale komen dan ziet hij in Harut Gregorianeen fantastische tegenstander. “Ik hou van vechters als Harut. Hij is een vechter die komt om te knokken. En hij is net als ik een technische vechter. Ik denk dat het een mooie knokpartij wordt.” En daarna kijkt Khamal bedachtzaam, “Degene die het meest karakter toont zal winnen.”

Mootje Khamal, links, met pad-trainer Miachel Babs

“Als ik het K-1 toernooi in Utrecht mocht winnen dan zal ik mijn kans in Japan grijpen”, waarbij hij vertrouwd op het management van Real Fighters om zijn capaciteiten goed aan de man te brengen.

“Iedereen is nu bezig met Japan. Dat is natuurlijk commercieel leuk.” Maar zo bekent Khamal, “Mijn hart ligt bij Thailand en Muay Thai. Sinds ik op mijn zestiende in Thailand getraind heb en in het Lumpini stadion gestaan heb, gaat mijn voorkeur uit naar Muay Thai, inclusief clinchen en ellenbogen. Terwille van de commercie zijn er 3X3 partijen gekomen. Maar ik hou van 5X3, omdat je als vechter pas in de derde ronde op gang komt.”

Mootje Khamal, links, met pad-trainer Miachel Babs

Hij heeft al een aantal aanbiedingen uit Thailand binnen. Hij refereert ook nog aan zijn gewonnen partij tegen Anuwat op Slamm6. “Niemand heeft toen bedacht dat ik tegen hem kon winnen. Zo gaat dat mischien ook met de K-1 in Utrecht.”

Rechts Mootje Khamal
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.