FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Gala's Cedric Burgzorg, shot voor K1

Cedric Burgzorg, shot voor K1

E-mailadres Afdrukken
De Marcanti was vroeger een ware kickbokstempel waar veel grootheden hun eerste wedstrijd vochten. Gala’s werden gewoon op een door de weekse dag gehouden en de tent was gewoon “jam packed”.  Elke vechter vocht op het scherpst van de snede, de grote kracht van de promotors was om locale vechters tegen elkaar te matchen en dat was altijd succes verzekerd.
Vechters wilden niet onderdoen voor elkaar en om voor het oog van de hele Amsterdamse kickboks gemeenschap een pak slaag te krijgen werd gezien als een grote schande, de vechter in kwestie vertoonde zich soms maanden niet in de populaire uitgaans gelegendheden totdat hij weer een partij had neer gezet waar iedereen lovend over was.
De partij tussen Cedric Burgzorg en Anthony Kane doet mij echt denken aan de good old Marcanti. Cedric Burgzorg in gesprek met Fightweek.Beste Cedric om maar gelijk met de deur in huis te vallen, op 28 juni vecht je de hoofdpartij tegen Anthony Kane je hoeveelste A-partij is dit ?
Het gevecht tegen Anthony Kane zal mijn zevende A-partij worden, het is de hoofdpartij van het gala in de Marcanti.

Je vecht de hoofdpartij, was doe je tegen het lange wachten neem je bv een playstation mee naar de kleedkamer?
Nee, ik word na de pauze gebeld en dan pas ga ik richting de Marcanti. Je moet soms heel lang wachten dus dit is de beste oplossing. Ik kan mij dan rustig  laten in tapen en de warming up doen.

De laatste partij van Anthony Kane in Utrecht is eigenlijk wel tumultueus verlopen, wat vond jij van alle commotie?
Het was een harde partij die Anthony wel makkelijk had gewonnen, Ik denk zelf dat alle commotie is ontstaan door een foutje van de scheidsrechter, hij stuurt Anthony Kane wel naar de neutrale hoek maar telt niet voor Hicham. Hicham ging er van uit dat hij acht tellen zou krijgen en toen kwam Kane er aan met die gesprongen knie. Hij vocht wel sterk.
 

Qua stijl zijn jullie eigenlijk identiek, twee sterk naar voren vechtende vechters, eigenlijk is het dus survival of the fittest?
In mijn optiek zal de partij zeker niet lang duren vooral omdat de partij is afgesloten op 3 rondes. Kane wil geen vijf rondes vechten. Het zal een bikkelharde pot gaan worden.

Tegenwoordig is alles omgedraaid naar 3 rondes en daar bovenop nog eens k-1max regels ligt dit systeem jou wel ?
Ik vecht liever vijf rondes omdat ik dan beter uit de verf kom, drie rondes is te kort. Ik ben van origine een echte thaibokser pur sang.


Je komt uit inde -70 kilo klasse wanneer komt je echte doorbraak ?
Ik hoop dat volgend jaar mijn jaar gaat worden en dat ik een shot krijg voor de k-1 max Nederland. Het is echt nu of nooit volgend jaar want ik ben nu 29 jaar. Als ik vecht, is het altijd spektakel en ik zal nooit een promotor teleurstellen. Ik zou daarom dolgraag tegen Chris Ngimbi willen vechten.

Omschrijf je vechtstijl eens ?
Ik ben een vechter die altijd naar voren gaat en op zoek naar de knock out. Ik kan zowel links als rechtsbenig uit de voeten.

Is de weg naar Japan iets makkelijker geworden omdat Peter Aerts ook bij Pancration traint en de juiste contacten heeft in Japan ?
Ik denk dat alleen de zwaar gewichten hiervan zullen profiteren.

Ben jij fullprof en hoe ziet een trainingsweek van jou eruit?
Ik ben full prof dat is wel fijn ik kan mij honderd procent op de sport richten.
Ik sta om 9 uur op, de training begint de eerste training tot 12.00 uur.  Na de training rusten tot 17.00 uur en dan lesgeven aan de jeugd. Om zeven uur krijgen wij les van Thom. De training is om 21.00 uur afgelopen en dan geef ik de laatste groep les.


Hoe lang voor een partij begint de gerichte voorbereiding voor een partij?
Ik ben eigenlijk het gehele jaar wedstrijd fit maar drie weken voor de partij worden de trainingen intensiever, dus meer padsen en sparren, krachttraining en alles met de nadruk op explosiviteit.

Wie is jouw trainingsmaatje op de dojo waarmee je altijd traint?
Marcello “The Black Panther “ Adriaans is mijn trainingsmaatje hij weet mij tot het uiterste te motiveren en het beste bij naar boven te halen. Zonder hem zou de voorbereiding voor een partij niet geslaagd zijn.


Kan je een voorspelling doen over de uitslag van de pot tegen Kane ?
Nee, ik doe niet aan voorspelling, het enige wat ik kan zeggen is dat het een knalpartij gaat worden. Ik train er heel hard voor.

Je bent echt een product van de Chakuriki stijl, zou je ooit ergens anders kunnen trainen?
Ik train al zeven jaar bij Thom Harinck en ik denk niet dat ik ergens ander zou kunnen trainen.


"Toch heb ik een boodschap voor Anthony Kane. De vorige partij heb je gewonnen met een gesprongen knie, maar je moet niet denken dat je dat bij mij ook kunt doen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.