FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home GRL PWR Europese titel Shooto 2009, Lena Buytendijk door verwurging

Europese titel Shooto 2009, Lena Buytendijk door verwurging

E-mailadres Afdrukken

Lena BuytendijkLena Buytendijk (Complxx Heerenveen) zal binnenkort haar intrede als A klasse Muay Thai vechtster, tot 65 kg, doen. Maar ondertussen weet ze in de bloederige finale Europese Shooto 2009 haar tegenstander te verwurgen. Lena's trainer Hans Frugte  doet verslag.

In sportcentrum H & A van Akdeniz in Deventer, georganiseerd door Martijn de Jong, puilde uit  van de vechters, begeleiders, fotografen en publiek, meer dan honderd vechters werden gematched voor de EK shooto, een mma vorm waarbij de amateur klasse niet, en de prof klasse wel mag door stoten op de grond. Overigens deed men niet al te moeilijk als op de grond een elleboog wat harder aankwam om de onderste in bedwang te houden en dat soort zaken. Lekker doorgaan en niet zeiken om van alles en nog wat, dit hield het tempo er in. Dat mocht ook wel want het begon met 11 kickbox partijen en daarna het shooto toernooi, dit was een hele zit. Het was mooi weer en de helft lag buiten te wachten en of op te warmen in een aangelegen parkje. 


Half Europa liep hier dan ook rond Polen, Zweden, Duitsers, Fransen, ga het rijtje maar af, wat een professioneel niveau waarborgde en waar men zich echt kon meten zowel staand als op de grond een hoog niveau. Bij de dames kwam Lena Buytendijk meteen uit in de finale omdat één van de dames , Sheila Gaff van Energie Gym Duitsland, gewoon niet was op komen dagen, zonder zich af te melden. Dit schijnt ze vaker te doen, hebben we van horen zeggen, heel jammer en vervelend voor de organisatie en vechters. 

De finale tussen Vanessa de Waele (Perfect Team België ), en Lena Buytendijk (Complxx NL) werd een lekkere knok partij waarbij zuid de bui al zag hangen van Lena's staande hak werk. Ondanks haar behoorlijk staande niveau toch het liefst met Lena ging liggen. Trainer Hans Frugte gaf haar de opdracht zoveel mogelijk staand te werk te gaan. Dat deed ze goed en wist uit menige klemmen weg te draaien, om weer te gaan staan. Na het bekende hak werk brak de Waele haar neus en het bloedbad was compleet.  Lena had zich inmiddels meteen op haar opponent laten vallen en hing de anaconda uit. De Belgische was al zwaar getroffen en de verwurging van Lena was overbodig. Het spel was voorbij, Lena wint op TKO en is Europees Kampioen. Het was een lange, leuke dag, goed georganiseerd en met een goede catering die na een hele dag bunkeren nog geen 'nee' hoefde te verkopen, dat was ook belangrijk.

 

Foto, Bas Utendijk.


 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.