FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Droom en werekelijkheid van Dodi

Droom en werekelijkheid van Dodi

E-mailadres Afdrukken

“Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen te helpen”, verklaarde Dodi nadenkend. Naast de commerciele gala’s Dodi’s Fight Night is Fight4Life het vlaggeschip van Dodi. Met Fight4Life wil hij zoveel mogelijk mensen helpen, zodat ze weer mee kunnen doen aan de maatschappij. Of dat nu gaat om de inzameling van geld voor Pink Ribbon of voor het bestrijden van armoede, Dodi is een maatschappelijk gedreven ondernemer. Getroffen door het leed van de Tsunami slachtoffers (2004)

begon hij voor het eerst een gala waar grote namen uit de vechtsportwereld meewerkten onder het moto, “Vechters in de Ring, vechten voor Mensen in de Maatschappij”. Daarna organiseerde Dodi elk jaar een Fight4Life gala ten behoeve van een andere goed doel, zoals borstkanker bestrijding of de strijd tegen multiple sclerose.

Naast de ideële gala’s organiseert Dodi al tien jaar de commerciële gala, Dodi’s Fight Night, in het Amsterdamse Zonnehuis waar vele bekende namen destijds hun eerste gevecht hebben geleverd. Deze editie is de getalenteerde 19-jarige B vechter Chilie het Main Event.

“Zodra ik A vechter ben, wil ik tegen Ismael Londt vechten”, is de aankeiler van zwaar gewicht (+95kg) Yassine "Chilie" Bensallam, die een exponent is van de tegenwoordige Amsterdamse vechter, die shopt bij diverse sportscholen om het beste uit zichzelf te halen. Hij traint op explosiviteit bij Moussid, waar hij leert van vechters als Ziggy. Dan gaat hij op weg naar Vos Gym voor de zwaargewichten training, waar hij kan rekenen op de steun van mannen als Remy Bonjasky.

Dodi is de manager van Chilie. Hij regelt de partijen en de sponsoring. Vooral dat laatste is een steeds belangrijker element. Money! Geld om te zorgen dat zijn vechters zich volledig kunnen storten op hun sport om zo de top te bereiken.

De top voor Chili is de K-1, “De top verslaan en een keiharde knokpartij neerzetten.” Met als voorbeelden, een Mohamed “Tarzan” El Atmani, Rashid Boa en Ilias Mtiwi. Maar hij beseft heel goed dat er een hoop goede vechters zijn, die toch geen kans krijgen om zichzelf te bewijzen. Op Dodi’s Fight Night neem Chilie (Ajuau & Etta) het op tegen Jamal Bens (Bushido's België).

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.