FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Fight Business Interviews Houda Gwen Allen, een businessvrouw die haar mannetje staat

Houda Gwen Allen, een businessvrouw die haar mannetje staat

E-mailadres Afdrukken
Houda Gwen Allen van Royal Orchid Event Agency is een echte zakenvrouw. In slechts drie jaar  is haar bedrijf in de vechtbusiness uitgegroeid tot een begrip in en buiten de ring. In de ring is Orchid bekend van de “Ronde Missen’. Naast de ring verzorgt ze de modellen. En voor veel promotoren is ze de floormanager van het evenement, een zakenvrouw die een evenement kan besturen.
Allen, “ Ik wil een evenement neerzetten en dat willen andere evenementen buro’s ook wel, wat niet doorsnee is. Het bedrijf houdt zich bezig met het bedenken en uitwerken van concepten voor het bedrijfsleven. Feesten, Fashion shows, mode shoots. Waar ik me op dit moment het meest mee bezig houd zijn de sport evenementen, de kickboks gala’s.”

Allen gaf oorspronkelijk aerobics- en dance lessen en had een horecaonderneming. Die laatste stelde haar instaat in en om de Hilversumse studio’s een netwerk op te bouwen. En tenslotte ging Royal Orchid echt van start nadat ze van Apy Echteld en Bart Haagendoorn de vraag kreeg of ze ronde missen voor (toen) 2Hot2Handle in de Ahoy kon regelen.

Allen, “Vanaf toen zijn de aanbiedingen blijven binnen komen. Steeds meer mond op mond reclame gekregen. Bedrijven vinden het fijn om met me samen te werken omdat ik regels hanteer. Een ronde miss hoort er wel bij maar ik wil dat het netjes blijft. Ik laat ronde missen beginnen met een jurkje en het kortste wat ze aan kunnen hebben is een kort broekje met een topje. Je zult bij mij de ronde missen nooit in een string zien lopen of half naakt om het maar zo te zeggen. Daarmee handhaaf je de professionaliteit.”

Allen, “Ik word ook door een aantal promotors ingehuurd als floormanager. Ze willen graag een aantal taken uithanden geven omdat ze het te druk hebben. Als er voor een evenement én modellen én ronde missen én catering geregeld moet worden, dan zorg ik ervoor dat voor elke taak een coördinator is. Dat is professioneler want je kan dan er als floormanager voor iedereen zijn. Als de bewaking met een vraag naar je toekomt, wil je daaraan alle aandacht aan geven en je niet ook nog met de ronde missen moeten bezig houden"
Gwen, Chabrani en Mootje
De veelzijdigheid van Allen komt niet alleen naar voren uit de kledinglijn die ze voor vrouwelijke vechters gaat opzetten. Of uit het sponsorteam om zowel promotoren als vechters van meer financiële armslag te voorzien. Maar ook uit het succesvolle management dat ze voor vechters doet.

Allen, ”Ik heb aanbiedingen voor meer vechters maar ik kan die jongens, net als anderen natuurlijk géén beloftes doen. Ik kan kijken wat ik ze kan doen. Ze zien dat het met Mootje heel lekker loopt en nu komen er managers naar me toe die vragen of ik voor die of die een partij kan regelen, maar voorlopig ben ik met Mootje Khamal bezig."
“Het is niet alleen een partij regelen. Je moet er voor zorgen dat hij mentaal goed is. Ik vind het niet moeilijk. Ik zit in het wereldje, ik ken mensen die hij nodig heeft voor zijn carrière. Je moet ook heel professioneel overkomen om serieus genomen te worden. Ik ben een vrouw in een 90% mannen wereld dan moet je heel sterk staan. Er zijn maar weinig promotors die denken, wat kom jij me nu vertellen. Bij het zaken doen met mannen met een bepaalde culturele achtergrond kan het een enkele keer wrijving geven dat je een vrouw bent. Soms zit je met drie, vier man aan tafel, maar ik voel me niet minder. Ik ben de persoon die ik ben.”
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.