FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Dames Van Deursen en Akdag winnen Oud Beijerland

E-mailadres Afdrukken

De achttien jarige Debby van Deursen (FC Den Bosch) is de terechte winnares van het viermans dames C toernooi tot 65kg dat door Kyoto Gym op zaterdag 3 april georganiseerd was. Ze was misschien niet de beoogde winnares

want dat leek voorbehouden aan "Local Heroïne": Simone Stouten, omdat het toernooi eigenlijk om haar heen gebouwd was.
“Het zo moeilijk om goede partijen voor Stouten te matchen”, verklaarde trainer en mede organisator John Hardenbol, “onderanderen daarom hebben we dit toernooi zo georganiseerd.”


1ste Halve finale, Joanna Stoove, Blauwe hoek vs Simone Stouten

In haar eerste partij liet Stouten er géén twijfel over bestaan wie de echte knokker van de avond was. Tegenstander was de zeventien jarige Joanna Stoove van FightClub Den Bosch. Stoove was gaan kickboksen omdat ze op school gepest werd, maar nu heeft ze hogere ambities en wil langzaam naar de A status toegroeien.

Echte tegenstand wist Stoove niet te bieden tegen het forse beukwerk van Stouten. Maar desondanks wist ze er een vierde ronde uit te slepen. Hierna werd Stouten alsnog tot de winnaar uitgeroepen.

1ste Halve finale, Joanna Stoove, Blauwe hoek vs Simone Stouten

In de tweede partij stond Debby van Deursen tegenover de Hamburgse Joyce Jah, uitkomend voor Team Super Pro. Het was een matige vertoning waarin de 27 jarige Jah géén moment wist te overtuigen. Van Deursen had minder moeite met haar tegenstander maar vocht meer tegen zich zelf omdat ze voor de wedstrijd nog een kilootje moest afvallen. Van Deursen heeft ambities genoeg. Behalve de beste worden, rond ze volgend jaar haar studie aan de Universiteit van Tilburg af en wil Interim Manager worden.

2de Halve finale, Debbie van Deursen, rode hoek vs Joyce Jah

Vanaf de eerste gong van de finale partij beukte Van Deursen er genadeloos oplos. “You can run, but you can't hide” zal Van Deursen gedacht hebben terwijl ze Stouten met stoten en kicks de ring door joeg. Met een body kick leek het in de eerste ronde gedaan met Stouten. Het leek alsof ze de wil om te vechten had verloren. Apathisch liet ze zich in de tweede ronde door de ring slaan, tot een zelfde kick naar het lichaam Stouten definitief vloerde.

Finale, Simone Stouten, Rode hoek vs winnares Debby van Deursen

Winnares Debbie van Deursen, “In de eerste partij was ik wat licht in het hoofd omdat ik zoveel in zo'n korte tijd moest afvallen. Maar voor de tweede, de finale partij was ik heel rustig. De eerste knie kwam in haar buik en zag dat ze eigenlijk niet meer wilde. Ik dacht nú moet ik doorgaan. En toen ik in de tweede ronde weer met mijn knie in haar buik kwam, heeft de ringrechter er een eind aan gemaakt. Als ik zo blijf vechten dan wil ik wel doorgaan met mijn vechtcarrière.”

Het einde van Simone Stouten

Mede-organisator Serge van de Hurk had vooraf aan het C toernooi nog een prachtige dames C partij in de matchmaking. Cristien Beumer, Fujiyama Gym stond tegenover Busra Akdag, Thanigul Gym. De 21 jarige Beumer studeert geneeskunde in Amsterdam en ziet kickboksen als een hobby. “De studie gaat voor”, zegt ze beslist. De achttien jarige Akdag volgt een sportopleiding aan het Albeda College en geeft nu in haar stage jaar bokslessen.

Cristien Beumer, Rode hoek vs winnares Busra Akdag

De partij is snel beslist. Akdag schiet scherp uit de startblokken en rost haar tegenstander binnen één ronde tegen het canvas. Beumer moet naar de eerste hulp omdat ze haar arm waarschijnlijk gebroken is onder de hevige aanvallen van Akdag.
Trainer Wim Vlieger wist het wel, Busra is een paar maanden geleden met TaeKwondo begonnen om haar traptechniek te verbeteren.” Zelf is hij 6de Dan. Wat Vlieger betreft worden er meer damespartijenen gematcht want zijn sportschool heeft veel goede vechtsters.

Trainer Gino Gulik van Fujiyama Gym laat weten dat Cristien Beumer een gebroken ellepijp heeft. Ze moet vier weken in het gips en komt niet meer voor de grote vakantie in de ring.
Beterschap Cristien!

 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.