FightWeek.nl

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Mootje Khamal wint fabuleus het K1 Max toernooi

E-mailadres Afdrukken

“Ali, een rap”, schreeuwden de enthousiaste fans in de Vechtse Banen. De rap dreunde als een beatbox door de kleedkamer en de fans klapten mee. Ali B, de whizzkid uit Almere rapte een heldengedicht over de geweldige knokpartij tegen Harut Gregorian en omarmde de whizzkid uit Amsterdam, Mootje ‘Real Fighter’ Khamal, ‘undisputed’ winnaar van het K-1 MaxWorld toernooi. “Ik heb niet alleen met mijn vuisten en benen gevochten, maar ik heb het vooral met mijn hoofd gedaan!” verklaarde de negentien jarige Khamal zijn overwinningen.


Mootje 'Real Fighter' Khamal en rechts rapper Ali B

“Eenmaal in de finale dacht ik, ik ga Harut er ook uitstoten”, memoreerde de toernooi winnaar. “Ik heb vanaf het begin druk gezet en in de tweede rond ging hij KO op mijn rechter hoek.”

Gregorian zat er naloop teleurgesteld bij, te teleurgesteld om nog niets te zeggen. “Het was geven en nemen”, zei trainer Daniëlla Somer. “In een toernooi is het knokken en op je benen blijven staan. Er is geen tijd voor een verkenningsrondje. Harut heeft geknokt voor alles wat het waard was. Ondanks dat hij in de eerste rond twee keer neer ging, dacht hij in de tweede ronde terug te komen.”

Begin van het einde voor Harut Gregorian, rode hoek tegen Mootje Khamal

In de ronde hiervoor, de halve finale stond Mootje Khamal tegen Robin van Roosmalen, die een vierde en beslissende ronde nodig had om zijn eerste partij tegen Henri van Opstal winnend af te sluiten. “Ik ben nu opgewarmd”, was de veronderstelling van Van Roosmalen vóór hij tegen Khamal de ring instapte.

De match duurde niet langer dan één minuut. Khamal, “Hij was aangeslagen door mijn knie op zijn kin. Daarna rook ik bloed.” Na een verwoestende fleury van stoten zakt Van Roosmalen definitief naar het canvas. “Zijn trainer kwam later naar me toe om te zeggen dat Robin nog nooit KO was gegaan. Dat vond ik een compliment”, zei Khamal.

Robin van Roosmalen in de Halve Finale KO

In tegenstelling tot de daarop volgende partijen duurde de eerste partij van het toernooi van Khamal tegen ‘Turbo’ Chris van Venrooij de volle drie rondes. Van Venrooij is de ‘oudste toernooivechter en heeft met zijn 27 jaar al 101 partijen achter de rug. Maar op geen enkel moment weet de routinier het initiatief te nemen. Khamal beheerst alle ronden vanuit het midden van de ring. En toen Van Venrooij in de derde ronde sporadisch het initiatief neemt, was het te mager en te laat. “Ik had het gevoel dat ik technisch beter was, maar door zijn ervaring kon ik hem er niet uitslaan”, concludeerde Khamal.

Chris van Venrooij, hij hield het drie rondes vol tegen Khamal

Er is na de loting veel gespeculeerd over de komende partijen. Mootje Khamal zou het niet redden tegen Van Venrooij omdat Khamal vanaf 63kg moest komen. Was hij wel opgewassen tegen de stootkracht van 70kg? Of, Gregorian is een heel technische vechter, kan Khamal daar wel tegenop? Als hij al zo ver komt?


Mootje 'Real Fighter' Khamal wint overtuigend het 8 mans K1 Max toernooi in Utrecht

Mootje Khamal heeft zich met twee KO's en een lading karakter een ware ‘Real Fighter’ getoond die de terechte,‘undisputed’ winnaar is van het 8-mans Max toernooi. Als iemand het in Seoul of Tokio kan maken dan is hij dat!

Rapper Ali B feliciteert Mootje Khamal
 
www.flickr.com
eddydelprado's items Go to Eddy del Prado's Photostream

GRL PWR

Bewogen afscheid van icoon Maria Verheijen.

"Het is nu genoeg geweest", zei Maria Verheijen in de kleedkamer na afloop van haar gewonnen partij tegen Ania Fuchs. "Ik ben nu dertig. Ik zie mezelf geen meisjes van twintig de ring door slaan. Ik hou op met de wedstrijdsport en ga nu alleen nog maar lesgeven", waren haar afscheidswoorden.

Lees meer...
 
Winst en verlies voor de Debaiebs.

"Kijk naar haar gezicht", was de duidelijke aanwijzing vanuit Sarah Debaieb's hoek om het initiatief weer te grijpen. Het gezicht van haar opponent Rachel Adamus sprak inderdaad boekdelen. Het zag er verbeten en moe uit.

Lees meer...
 

Laatste Events

Bio Simson voor iPad en Mac

.